Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP veu encara insuficients les primeres propostes del DAR per salvar la ramaderia

UP veu encara insuficients les primeres propostes del DAR per salvar la ramaderia

El sindicat agrari concreta les seves demandes, la principal de les quals és una línia de préstecs a cinc anys Els pagesos també volen una moratòria al pagament del Contracte Global, del qual l'Alt Urgell en va ser comarca pilot
Vaques frisones de l'Alt Urgell
17/03/2010 09:51

Unió de Pagesos ha valorat com a insuficients les primeres mesures anunciades pel Departament d'Agricultura (DAR) per salvar la crítica situació de la ramaderia i, especialment, del sector lleter al Pirineu.

El sindicat agrari ha concretat què demana al conseller d'Agricultura, Joaquim Llena. En primer lloc, crèdits de l’ICCA amb un mòdul de base de 30.000 euros per Unitat de Treball Anual i amb un màxim de 120.000 euros per explotació. La durada dels préstecs ha de ser de 5 anys amb un de carència i una bonificació d’interessos de fins a 4 punts.

En segon lloc, UP vol una moratòria de 2 anys en l’amortització, i sense interessos, en els préstecs per a inversions en les explotacions i per a la incorporació de joves. Aqusta mesura també inclouria el Pla Pilot del Contracte Global d’Explotació, en el qual l'Alt Urgell ha estat una de les quatre comarques pioneres juntament amb el Berguedà, la Conca de Barberà i el Pla de l’Estany.

Finalment, se sol.licita un increment del 10% de l’ajut a les assegurances agràries que encara estan en període de contractació aquest 2010. Això afecta la fruita dolça, arròs, cítrics i vi.

Mostrar formulari de contacte