Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Urbanisme aprova la modificació de traçat dels telecadires per a debutants al Pla de Beret

Urbanisme aprova la modificació de traçat dels telecadires per a debutants al Pla de Beret

Un dels remuntadors, el destinat als aficionats més novells, se substituirà per un teleesquí i se'n reforçarà la separació de les pistes per a usuaris experts. La Comissió també ha avalat l'ampliació i millora de dos càmpings aranesos
Baqueira Beret (Foto: arxiu)
14/04/2021 18:35

La Comissió d'Urbanisme de la Val d'Aran ha aprovat dos plans especials per la substitució de dos telecadires de l'estació d'esquí de Baqueira Beret, cosa que permetrà incrementar la seguretat dels esquiadors debutants. El pressupost total de l'execució serà de 6,1 milions d'euros.

La substitució dels telecadires és un dels supòsits d'actuacions permeses en sòl no urbanitzable segons la legislació vigent. Es consideren obres i instal·lacions mínimes i imprescindibles per a una activitat col·lectiva de caràcter esportiu a l'aire lliure. El projecte inclou mesures correctores i minimització de l'impacte paisatgístic.

Els telecadires es van instal·lar el 1983. Ara es volen substituir les dues instal·lacions per unes de més modernes, còmodes, ràpides i segures pels usuaris. El remuntador més curt, el telecadira Pla de Beret, se substituirà per un teleesquí, que sortirà del mateix lloc i compartirà el traçat del telecadira actual. No obstant això, com que s'escurçarà el traçat, l'estació superior canviarà de lloc, per aïllar totalment els esquiadors més novells i impossibilitant el creuament amb pistes més ràpides, destinades a usuaris experts. Això incrementarà la seguretat dels debutants.

L'altra instal·lació, el telecadira Clot der Os per a debutants de nivell intermedi, se substitueix per un telecadira desembragable. En aquest cas, el nou remuntador arribarà al mateix lloc que el ja existent, però sortirà d'una ubicació més propera al nucli de serveis actuals i a l'arribada dels esquiadors de la zona de Baqueira. El canvi servirà per repartir millor els esquiadors dins la zona de Beret i descongestionar el telecadira de la Reina. També farà més ràpida l'arribada a la zona de Dossau i les seves pistes.

Ampliació en 30.000 m2 al càmping Verneda

Urbanisme també ha autoritzat l'ampliació i millora de dos càmpings aranesos. Un d'ells és el càmping Verneda, al nucli d'Eth Pònt d'Arrós (Vielha e Mijaran), que s'estén a ambdós costats del riu Garona i entre el camí reial i la carretera N-230. El recinte va obtenir autorització d'obertura per part de l'Ajuntament el 1986 i actualment té capacitat per a 546 usuaris. Aquest càmping es divideix en tres àmbits: un, al marge dret del riu, on s'ubiquen els edificis principals i un aparcament; el segon, al marge esquerre del riu, on se situen les unitats d'acampada i un altre edifici de serveis; i un tercer àmbit, amb la zona esportiva i espais lliures. Les instal·lacions existents es troben parcialment en zona inundable.

El Pla proposa ampliar la superfície del càmping en 30.640 m2 de terreny, en continuïtat amb el tercer àmbit, als dos costats del camí reial. Això permetrà disposar de més espai per redistribuir les unitats fixes i mòbils i les edificacions per tot l'àmbit, allunyant-les de la zona inundable i garantint la seguretat dels usuaris. La millora de les instal·lacions també donarà compliment als requisits d'un càmping de segona categoria.

D'aquesta manera, es passa de 182 unitats d'acampada a 195 (75 fixes i 120 mòbils), un total de 13 addicionals. A més, es canviaran d'ubicació 35 unitats d'acampada existents ubicades en zona inundable i, com a conseqüència, s'ampliarà la zona verda paral·lela al riu. També s'ampliaran els actuals edificis de serveis i se'n construiran de nous, un al costat del camp de futbol i un altre al sud del camí reial.

Més bungalous al càmping Espalias

L'altre càmping que s'ampliarà és l'Espalias, situat al paratge conegut com És Paliàs (Bossòst). Ocupa una superfície de 17.787 m2, amb 59 unitats d'acampada i capacitat per a 177 persones. El càmping es va inaugurar el 1985, com a instal·lació de tercera categoria, i no presenta problemes d'inundabilitat.

El Pla especial preveu ordenar l'emplaçament dels usos actuals del càmping per adequar les instal·lacions a la creixent demanda d'unitats fixes. Així, s'amplia en 2.937 m2 a la banda sud, on es preveu la instal·lació de carpes desmuntables i d'una zona verda per a ús esportiu. Es possibilita així l'increment de les unitats d'acampada fins a les 78, variant-ne la tipologia. Les unitats fixes tipus bungalou passen de 21 a 31, i les mòbils (tendes, caravanes i autocaravanes) s'incrementen de 37 a 47. En total, la capacitat del càmping creix fins a les 234 persones, 57 més que actualment.

Mostrar formulari de contacte