Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Urbanisme dóna llum verda a l'ampliació del Museu Diocesà d'Urgell

Urbanisme dóna llum verda a l'ampliació del Museu Diocesà d'Urgell

El Bisbat adequarà l'edifici de Cal Roger, cosa que permetrà que la nova entrada principal al recinte sigui pel carrer dels Canonges. La Comissió Territorial de l'Alt Pirineu també ha aprovat la construcció d'un nou aparcament a Port Ainé
Cal Roger, al carrer dels Canonges, futura porta d'entrada al Museu Diocesà d'Urgell
20/02/2020 12:00

La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu ha donat llum verda a l'ampliació del Museu Dicesà d'Urgell, que d'aquesta manera comptarà amb una nova entrada pel carrer dels Canonges, al nucli antic de la Seu d'Urgell.

Concretament, Urbanisme ha aprovat qualificar com a equipament l'edifici de Cal Roger, una casa del segle XIV situada al bell mig del carrer dels Canonges, que el Bisbat d'Urgell va adquirir per ampliar el museu i el jardí situat a l'accés a l'espai de reserva actual del recinte patrimonial. Quan finalitzin les obres d'adequació, Cal Roger esdevindrà la porta principal. Amb les modificacions aprovades es guanyarà 544 metres quadrats.

La proposta urbanística presentada pel Bisbat preveu corregir els desnivells que hi ha a l'edifici actual, millorar els seus espais interiors i ampliar la connexió entre el Deganat i l'església de la Pietat, tot reubicant els usos i generant noves zones d'exposició. A banda d'incorporar aquest edifici històric de la ciutat, es farà una nova construcció a l'espai de l'actual reserva del museu i s'habilitarà una aula didàctica a l'espai que es va enderrocar entre l'església de Sant Miquel i la sala capitular, amb accés independent a l'exterior.

El projecte ja s'ha aprovat definitivament, si bé es condiciona la seva entrada en vigor a la presentació d'un text refós amb algunes prescripcions tècniques.

Nou aparcament a Port Ainé i nou POUM a Bellver

Un altre punt que ha tirat endavant en la reunió d'aquest dimecres és l'aprovació definitiva del projecte de construcció d'un nou aparcament a la cota 2.000 de l'estació d'esquí de Port Ainé. L'obra permetrà al complex pallarès guanyar 326 places que s'espera que ajudin a resoldre situacions puntuals de col·lapse de l'espai d'estacionament que es viuen alguns caps de setmana.

L'accés a aquest aparcament es farà a través d'un nou vial, de 300 metres de longitud i 5 d'amplada, que començarà a la carretera, resseguirà la pista que va a la Torreta d'Orri i acabarà a l'extrem oest de la plataforma projectada. Port Ainé també preveu habilitar una nova pista d'esquí, de 150 metres de longitud i 10 d'amplada, per facilitar l'arribada dels esquiadors a aquest aparcament.

L'espai tindrà dues plataformes, una superior i una altra inferior, que ocuparan una superfície total de 8.726 metres quadrats. Els vianants hi accediran mitjançant unes escales a la banda oest de la plataforma.

D'altra banda, la Comissió d'urbanisme també ha emès un primer informe sobre el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Bellver de Cerdanya, que ara podrà continuar la seva tramitació. En aquest municipi, el nou planejament preveu reduccions del sòl edificable que hi havia previst fins ara en alguns nuclis entre els quals hi ha Éller, segons ha comunicat el col·lectiu Salvem Éller.