Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Urbanisme suspèn la construcció de l'edifici de la Policia Nacional a la frontera hispanoandorrana

Urbanisme suspèn la construcció de l'edifici de la Policia Nacional a la frontera hispanoandorrana

Insta a l'elaboració d'un estudi per assegurar que no hi ha perill d'esfondrament per la proximitat amb el riu Runer El document l'haurà de validar l'Agència Catalana de l'Aigua
Policia Nacional - Nou edifici
28/10/2011 11:17

La comissió d'Urbanisme de Lleida ha suspès la construcció del nou edifici de la Policia Nacional a la frontera hispanoandorrana a la Farga de Moles arran d'un informe negatiu de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que alerta de perill geohidrològic a la zona.

Per poder tirar endavant la construcció del nou equipament, el Ministeri de l'Interior espanyol, impulsor del projecte, haurà d'encomanar ara un estudi hidrogeomorfològic per tal d'assegurar que la construcció no té perill d'esfondrament per la seva proximitat al riu Runer. Aquest estudi l'haurà de validar l'ACA i això determinarà si cal modificar l'emplaçament previst.

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha explicat que "no hi ha cap problema amb el riu Valira, però sí amb el perill de despreniments a la zona fluvial del riu Runer". En tot cas, "no es tracta de cap risc d'inundabilitat", ha afirmat.

El projecte de nou edifici l'ha elaborat la Direcció General de la Policia espanyola. Es tracta d'una nova edificació que centralitzaria els serveis de la Policia Nacional al punt fronterer. Si s'aprova, tindrà una superfície total de 1.200 metres quadrats, amb una planta baixa i un soterrani.

La remodelació també inclou la renovació de les instal.lacions elèctriques que afecten les casetes situades a la carretera, en el punt en què s’efectua el control directe dels vehicles.

A la planta baixa s’hi ubicaran les oficines per a tràmits administratius i les dependències dels grups operatius. D’altra banda, al soterrani hi haurà el garatge per a l’aparcament dels vehicles policials i els calabossos per als detinguts.

Des de l’any 1991, la Policia espanyola presta els seus serveis a la frontera del riu Runer mitjançant un edifici que va cedir en aquella època el Ministeri d’Obres Públiques. Amb el temps, aquesta instal.lació s’ha deteriorat i ha esdevingut insuficient per a les tasques que s’hi duen a terme. De fet, el mal estat de l’equipament ha provocat en diverses ocasions les queixes dels sindicats policials.

Mostrar formulari de contacte