Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vaga del futbol territorial català contra la 'persecució fiscal' de l'Estat

Vaga del futbol territorial català contra la 'persecució fiscal' de l'Estat

Els clubs de l'Alt Urgell i de la resta del país suspenen la propera jornada en protesta per les pressions del Ministeri d'Hisenda La Federació Catalana denuncia que l'augment d'exigències pot provocar la desaparició de molts equips

FCF - Andreu Subies
FCF - Andreu Subies
10/02/2015 18:29

Aquest cap de setmana vinent no hi haurà futbol a l'Alt Urgell, ni a cap de les categories territorials catalanes. La Federació Catalana de Futbol ha anunciat aquest dimarts, amb el suport de la Secretaria General de l'Esport i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que aquesta propera jornada tots els equips catalans, des de Tercera Divisió fins a Quarta Catalana, faran vaga per protestar contra la "persecució fiscal i recentralitzadora" a què els està sotmetent l'Estat espanyol.

Els clubs han dit prou i han denunciat que les noves mesures del Ministeri d'Hisenda poden provocar la desaparició a curt termini de molts clubs i competicions del país. Entre les mesures que denuncien, hi ha l'obligació d'inscriure a la Seguretat Social tots els tècnics i jugadors que percebin alguna remuneració, per petita que sigui. A això s'hi suma l'impuls de la llicència única -que posa en perill les llicències expedides per les federacions catalanes-, la llei reguladora de l'impost de societats i l'augment de l'IVA sobre l'esport, que ja és del 21%. Unes mesures, a efectes pràctics, inassumibles per a la majoria de clubs amateurs de categories territorials.

D'aquesta manera, el proper cap de setmana, 14 i 15 de febrer, el futbol i futbol sala català farà vaga i es paralitzaran totes les competicions de Tercera Divisió en avall. Si bé és cert que coincidint amb la celebració de Carnestoltes diverses categories tenien jornada de descans, s'ha decidit que l'aturada sigui ara perquè sigui una protesta immediata i perquè es farà coincidir amb la d'altres federacions de l'estat. En aquest sentit, molts clubs ja han demanat fer una altra jornada de vaga, per tal de paral·litzar totalment el futbol territorial.

Fiscalització de l'esport

El president de la Federació Catalana, Andreu Subies, ha manifestat que "aquestes normes reguladores estan fiscalitzant l'esport català, que s'ofega i veu com no es tenen en compte el voluntariat i l'altruisme de la gent dels clubs".

El dirigent federatiu ha assegurat que "aquesta jornada de protesta es fa per conscienciar els clubs de la perillosa situació que viu el nostre esport" i ha afegit que "no es pot estar pendent de les federacions espanyoles", en al·lusió a la imposició de la llicència única. Sobre aquest punt, Subies fins i tot ha advertit que "si Catalunya esdevé independent, cal tenir l'estructura per estar preparats, i el món de l'esport ho pot fer bé".

De seva banda, Ivan Tibau, secretari general de l'Esport, ha destacat que tant la Generalitat com la UFEC "treballarem per donar suport a d'altres federacions que vulguin tirar endavant accions de protesta".

Finalment, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha informat que el 19 de febrer faran una reunió en què es plantejaran noves protestes d'altres federacions. Esteva ha estat contundent en assegurar que "si no s'aturen les normatives que imposen des del govern espanyol, d'aquí a 2 anys hauran desaparegut la meitat dels clubs esportius de Catalunya".

Mostrar formulari de contacte