Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Veïns de la Seu recullen signatures per a la reforma integral del Sant Hospital

Veïns de la Seu recullen signatures per a la reforma integral del Sant Hospital

Entre d'altres mesures, reclamen la incorporació de més especialistes, habilitar una UVI i modernitzar la maquinària. Els fulls s'han distribuït per comerços i espais públics de la ciutat

Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Sant Hospital de la Seu d'Urgell
08/10/2019 10:55

Un grup de veïns de la Seu d'Urgell, usuaris del Sant Hospital, han iniciat una campanya de recollida de signatures amb la qual reivindiquen la "millora integral" del centre mèdic urgellenc. Entre d'altres mesures, l'acció reclama "la incorporació de més professionals qualificats, la implementació d'una Unitat de Vigilància Intensiva (UVI) i la modernització de la maquinària hospitalària".

La impulsora de la recollida, Yolanda Pallarés, ha explicat al diari Segre que es van decidir a fer-la perquè la "manca d'especialistes" que denuncien obliga molts usuaris "a fer desplaçaments diaris, en moltes ocasions per a visites de deu minuts". Això, hi afegeix, fa que se sentin "com a ciutadans de segona". L'any passat, detalla la mateixa informació, Pallarés va ser notícia perquè va presentar una demanda de responsabilitat patrimonial contra el Servei Català de la Salut amb relació a la mort del seu marit, de 46 anys, quan havia de ser tractat d'una hèrnia discal. L'autòpsia va determinar que l'home va morir a causa d'una sèpsia contreta per via intravenosa, i la demandant conclou que va ser un cas de presumpta negligència mèdica.

Els fulls per recollir signatures s'han repartit per botigues i espais públics de la Seu i els promotors preveuen estendre-la a d'altres poblacions de l'Alt Urgell, tenint en compte que el Sant Hospital és un centre de caràcter comarcal. Quan s'acabi la recollida preveuen presentar-les tant al centre mèdic com al CatSalut.

Mostrar formulari de contacte