Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Veïns d'Oliana i Peramola fan concentracions per demanar la fi de la guerra a Ucraïna

Veïns d'Oliana i Peramola fan concentracions per demanar la fi de la guerra a Ucraïna

El col·lectiu duu a terme la protesta davant l'Ajuntament cada dilluns, dimecres i divendres al migdia. Van començar-la ara fa dos mesos, tot responent a la crida que havia fet la Plataforma Aturem la Guerra

Una de les concentracions que veïns d'Oliana organitzen per demanar la fi de la guerra a Ucraïna
Una de les concentracions que veïns d'Oliana organitzen per demanar la fi de la guerra a Ucraïna
18/01/2023 13:55

Un grup de veïns d'Oliana i Peramola protesten des del mes de novembre passat contra la guerra d'Ucraïna per demanar que els seus responsables posin fi a aquest conflicte bèl·lic. Els participants es troben cada dilluns, dimecres i divendres al migdia (11.45 h) davant l'Ajuntament de l'Oliana, a la plaça de la Reguereta, per mostrar públicament la seva preocupació per aquest fet.

El veïnat va iniciar aquest conjunt de protestes en resposta a la crida que havia fet a tot Catalunya la Plataforma Aturem la Guerra, una entitat que va néixer a la dècada de 1990 "com a resposta ciutadana contra les guerres o contra qualsevol agressió a un país", recorden.

Actualment, des de l'inici de l'acció militar de Rússia contra Ucraïna, aquest moviment s'ha reactivat, tot posant en focus en el sofriment que guerres com aquesta causen a la població civil en general i per exigir que els dirigents polítics i militars facin tot el possible per solucionar el conflicte, en lloc d'agreujar-lo. En un dels missatges que difonen, afirmen que "si els governs no aturen les guerres contra la gent i la terra", cal que "la gent aturem els governs".

La setmana passada, els participants habituals a la concentració d'Oliana van rebre la visita de Martí Olivella, què és uns dels membres que encapçala la Plataforma Aturem la Guerra a nivell nacional. Des del col·lectiu han animat veïns d'altres poblacions properes a sumar-se a aquestes protestes o bé a organitzar-ne igualment als seus respectius municipis.

 

Mostrar formulari de contacte