Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Via lliure a la beatificació de la mare Anna Maria Janer

Via lliure a la beatificació de la mare Anna Maria Janer

El papa Benet XVI aprova el decret de miracle per a la fundadora de la Sagrada Família d'Urgell Els fets es remunten a l'any 1951, amb la curació d'Anna Padrós Sellés
Anna Maria Janer
10/12/2010 16:52

El Papa Benet XVI ha aprovat aquest divendres el decret de miracle de la mare Anna Maria Janer Anglarill, fundadora de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. Aquest fet obre les portes a la beatificació de la religiosa.

Anna Maria Janer Anglarill va néixer el 18 de desembre de 1800 a Cervera i va morir l’11 de gener de 1885 a Talarn. El 1859 va fundar l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell a la Seu d’Urgell. Les seves restes mortals descansen a la capella de la Residència des de 1961.

Els fets del miracle aprovat es remunten a l’any 1951. Anna Padrós Sellés va ingressar a l’Asil Municipal del Parc de Barcelona el 1949 perquè patia una poliartrosi degenerativa inflamatòria que li impedia moure’s amb normalitat, fins el punt d’haver d’anar amb cadira de rodes. Els metges havien diagnosticat que la malaltia era irreversible i incurable.

El “Parque”, tal com era coneguda aquesta institució, estava regentat per una comunitat de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell. Una germana d’aquesta comunitat va aconsellar a l'Anna Padrós que demanés la intercessió de la mare Janer per aconseguir la seva curació. El 5 de juny de 1951 començava la pregària d’intercessió a la capella i al cinquè dia va sentir una força que la impulsava a agenollar-se i a posar-se dreta. Els exàmens mèdics posteriors van constatar la recuperació funcional total. Anna Padrós va passar la resta dels seus dies ajudant a la infermeria i el menjador del “Parque” i va morir el 1964 d’un infart.

Les germanes de la Sagrada Família a la Seu d'Urgell han expressat la seva alegria per la notícia i han compartit l'emotiu moment amb la resta de la gent de la ciutat fent sonar la campana Anna Maria, ubicada al convent de la Punxa.

Mostrar formulari de contacte