Sou a: Inici / Notícies / Victòria de Jaume Betriu a la Bassella Race

Victòria de Jaume Betriu a la Bassella Race

Per primera vegada un pilot alturgellenc és el guanyador absolut de la prova La competició va reunir novament centenars d'aficionats a l'enduro de tots els nivells

Bassella Race 2015 - Jaume Betriu
09/02/2015 18:27

El nargoní Jaume Betriu (Husqvarna) ha estat el guanyador absolut de la Bassella Race 2015. Per primera vegada en les sis edicions disputades fins ara, el títol de la cursa en categoria Scratch es queda a l'Alt Urgell. A aquest fet s'hi suma el nou èxit de convocatòria de la competició, consolidada com una trobada de referència per a aficionats a l'enduro de tot Catalunya i de l'Estat espanyol.

Jaume Betriu va completar les dues voltes al circuit (140 quilòmetres) amb un temps exacte de 2h49min00. El segon lloc de la categoria elit va ser per al maresmenc Oriol Mena (Beta), a 41 segons de Betriu. I el tercer, a poc menys de 5 minuts, el jove pilot Josep Garcia (Husqvarna).

La categoria sènior va tenir com a guanyador el banyolí Eduard Ullastres (3h05min59s), seguit de Miquel Garcia i Christian Ardèvol. En júniors va guanyar Miquel Pujol (3.09:13), per davant de Carles Quer i Franc Serra.

Nou triomf de Xavier Castey en veterans

La cursa de veterans, a una sola volta, va viure una altra victòria pirinenca, ja que el puigcerdanès Xavier Castey (Gas-Gas) va sumar un nou títol. El pilot cerdà va fer els 70 quilòmetres amb un temps d'1h41min02s. El van seguir Andrés Cebrián i José Payán. En motos clàssiques, va guanyar Gerard Pera (2.07:56), seguit de Jordi Esteve i Antoni Navarrete. Finalment, en dones, el primer lloc va ser per a Míriam Rivera (2.03:32); i el segon, per a Laia Manté.

Exhibició amb Marc Coma

La Bassella Race va comptar finalment amb 800 participants, que van fer front a les baixes temperatures del cap de setmana, i amb milers d'aficionats i acompanyants que es van sumar a la festa. La cursa va estar precedida, dissabte, per diverses activitats, amb la participació estel·lar de l'avianès Marc Coma. El flamant pentacampió del Dakar va prendre part en una exhibició de motos elèctriques i va atendre els molts aficionats que el felicitaven pel seu recent èxit.

Enllaç: accés als resultats complets de la Bassella Race 2015