Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vielha e Mijaran demana a l'Estat ser declarat municipi afectat per la tempesta 'Xhynthia'

Vielha e Mijaran demana a l'Estat ser declarat municipi afectat per la tempesta 'Xhynthia'

12/03/2010 21:03

L'Ajuntament de Vielha e Mijaran ha demanat a l'Estat ser considerat municipi afectat pels danys ocasionats durant el temporal del passat 27 de febrer (tempesta Xhynthia) que va causar imperfectes en molts dels nuclis del municipi. L'ajut s'ha publicat al BOE i inclou ajudes per danys personals i materials. També hi ha previst ajudes excepcionals en matèria d'habitatge en cas que s'hagués produït la destrucció total o parcial de l'immoble o indemnitzacions en produccions agrícoles i ramaderes, així com actuacions de restauració forestal i mediambiental a la zona. Un cop es declari zona afectada per Reial Decret tant institucions com particulars podran sol·licitar els ajuts.

Les afectacions més importants en el municipi s'han centrat en els nuclis d'Arròs i Vielha. Des de fa diverses setmanes, els operaris municipals treballen en la reparació de l'enllumenat públic i línies elèctriques. També s'ha vist afectat el mobiliari urbà com contenidors i la pista de paddel que ja ha estat reparada. S'està treballant en l'adequació d'accessos a través de la neteja de vials i amb la retirada d'arbres caiguts, així com en la reparació de teulats en els equipaments públics.

En aquest sentit, l'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, considera que les afectacions a la zona han estat importants i que a dia d'avui encara són manifestes les destrosses en cases i zones boscoses, per la qual cosa la brigada de serveis municipals no ha deixat de treballar-hi i destinar-hi recursos.

Mostrar formulari de contacte