Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vilaller ofereix la sala de plens de l'Ajuntament per teletreballar

Vilaller ofereix la sala de plens de l'Ajuntament per teletreballar

El servei gratuït l'utilitzen estudiants universitaris i persones amb segona residència que s'han instal·lat al municipi
L'alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta, amb una dona que està teletreballant a la sala de plens (Foto: ACN)
12/05/2021 12:20

El municipi de Vilaller, a l'Alta Ribagorça, no disposa del servei de fibra òptica, però ha vist durant aquest darrer any de pandèmia com alguns dels seus veïns tenien la necessitat d'una bona connexió d'Internet. És el cas d'estudiants universitaris o persones amb segona residència que havien decidit quedar-s'hi a viure perquè havien optat per teletreballar. Maria José Erta, alcaldessa del municipi, ha explicat a l'ACN que el consistori va posar en marxa una solució imaginativa: cedir la sala de plens amb wifi gratuït a qui ho necessités. La resposta ha estat bona i ja hi ha diversos usuaris fixos, a més d'altres que demanen la sala de manera puntual.

Maria José Erta considera que és "vital" poder disposar d'unes bones connexions per fixar la gent al territori i evitar que altres marxin. L'únic requisit per poder fer ús de la sala de plens és haver-la reservat prèviament. L'ús de l'espai és individual per facilitar l'ambient de treball.

Per Erta, oferir una bona connexió a Internet és "un servei bàsic i essencial" que les administracions han de facilitar als ciutadans. Pels veïns de Vilaller és "un valor afegit" que els permet poder teletreballar o estudiar a distància.