Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vint centres educatius pirinencs participen a la sisena edició del concurs 'WhatsApp Relats'

Vint centres educatius pirinencs participen a la sisena edició del concurs 'WhatsApp Relats'

El certamen ja abasta un miler d'alumnes de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra, que han creat un text de fins a 100 paraules a partir d'una primera frase proposada per l'organització. De l'Alt Urgell hi han pres part els instituts Joan Brudieu i La Valira, el Col·legi La Salle, la UEC i l'Aubenç d'Oliana
Concurs 'WhatsApp Relats'
13/01/2022 13:55

Un total de 20 centres educatius de l'Alt Pirineu, Aran i Andorra han participat aquest dijous al matí a la sisena edició del concurs 'WhatsApp Relats', una activitat cultural transfronterera que vol incentivar la creació literària dels joves estudiants mitjançant eines d’un ús tan habitual com són el telèfon mòbil i la coneguda aplicació de missatgeria instantània.

El certamen s'adreça a alumnes de 4t d'ESO. L'organització calcula que en total hi han pres part al voltant d'un miler d'estudiants. Dels instituts i col·legis inscrits enguany, 11 són de l'Alt Pirineu; i d'aquests, cinc de l'Alt Urgell: els instituts Joan Brudieu i La Valira de la Seu, el Col·legi La Salle La Seu, la Unitat d'Escolarització Compartida urgellenca i l’Institut Aubenç d’Oliana. També hi han pres part els instituts Pere Borrell de Puigcerdà, Hug Roger III de Sort, Morelló d’Esterri d’Àneu i els centres de secundària de Tremp, la Pobla de Segur i el Pont de Suert. Els alumnes aranesos hi han pres part des de l’Institut Aran de Vielha.

Pel que fa a Andorra, s'hi han sumat centres dels tres sistemes educatius del Principat: les escoles andorranes de segona ensenyança de Santa Coloma, Encamp i Ordino; els col·legis Mare Janer, Sant Ermengol i María Moliner, i el Lycée Comte de Foix en les seves branques General i Professional.

Aquest matí, a les 9, els professors coordinadors del concurs a cada centre han rebut un missatge de WhatsApp, enviat per l’organització, amb la frase incial sobre la qual els alumnes havien d'escriure el seu relat. Han disposat d'una hora per crear un relat d’un màxim de 100 paraules i després l’han enviat, també per missatge instantani, a un telèfon de l’organització. Un cop rebuts tots els relats, es codificaran i se'n garantirà l'anonimat abans de transferir-los als jurats.

Després de la tria inicial, se seleccionaran deu relats finalistes, entre els quals se n’elegiran tres com a premiats. El primer premi consistirà en una tauleta tàctil; el segon, un rellotge intel·ligent (smartwatch); i el tercer, una motxilla. Els altres set finalistes rebran un jocs d’auriculars sense fils.

El concurs és impulsat i organitzat per l’Associació Llibre del Pirineu, el Servei Educatiu Alt Urgell – Cerdanya, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i compta amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Mostrar formulari de contacte