Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Violant Cervera confirma la intenció del Govern de desplegar delegacions a l'Alt Pirineu i Aran

Violant Cervera confirma la intenció del Govern de desplegar delegacions a l'Alt Pirineu i Aran

En la seva primera visita a la Seu d'Urgell, la consellera de Drets Socials també ha avançat la voluntat de fer els serveis socials més propers i accessibles i de redefinir el model d'autonomia personal per a gent gran
Violant Cervera, a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu
01/08/2021 10:05

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha reiterat aquest dissabte la voluntat del nou Govern de transformar els serveis socials per tal de fer-los més propers i accessibles. En una visita a la Seu d’Urgell, Cervera ha remarcat que “és bàsic escoltar les necessitats del territori” i per això s’ha compromès a “desplegar els serveis territorials a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran, per tal de fer polítiques des de la proximitat i que aquestes comarques tinguin els mateixos serveis que d’altres vegueries de Catalunya”.

Violant Cervera va ser rebuda a l'Ajuntament de la Seu per l'alcalde, Jordi Fàbrega, juntament amb el vicealcalde, Francesc Viaplana, i amb d'altres representants del consitori. La trobada va servir per abordar diverses problemàtiques d'àmbit social, com ara el nou contracte programa, l’envelliment o el despoblament rural.

La titular de Drets Socials va recordar la seva petició de crear un grup de treball al Parlament per definir el model d’autonomia personal de Catalunya i ha explicat que l’objectiu és “que la gent pugui decidir lliurement com volen viure els darrers anys de la seva vida”. Un sistema que també es vol aplicar de cara al futur centre residencial que s'ha de construir a la Seu. Sobre aquest nou model, la política lleidatana ha destacat que “la majoria de gent vol envellir a les seves cases" i que "com a administració cal fer-ho possible”.

Quant a les polítiques d’habitatge, Cervera va assenyalar que un dels eixos de l’acció del departament serà “revertir el despoblament rural i impulsar polítiques per a joves, que moltes vegades han de marxar dels seus municipis perquè no hi ha habitatge o es fa molt difícil accedir-hi”.  

Durant la seva visita, la consellera de Drets Socials també es va reunir amb l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, i amb responsables del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU). Violant Cervera ha estat acompanyada del nou delegat de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, que ara fa pocs dies ja va anunciar aquesta intenció del Govern d'obrir noves delegacions a la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran.

Mostrar formulari de contacte