Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Visita al Pallars Jussà per debatre sobre la tramitació de la declaració del Montsec com a futur Parc Natural

Visita al Pallars Jussà per debatre sobre la tramitació de la declaració del Montsec com a futur Parc Natural

La directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, ha visitat els set ajuntaments pallaresos amb terrenys inclosos en el futur espai protegit

22/01/2015 17:45

La directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Marta Subirà, acompanyada del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, ha visitat aquest dijous els ajuntaments amb territoris inclosos dins de l’àmbit del futur parc natural del Montsec.

Marta Subirà s'ha entrevistat amb els alcaldes de Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana, Sant Esteve de la Sarga, Talarn i Tremp, per explicar-los l'inici del procés de participació que ha de culminar amb la declaració de Parc Natural a l’àrea del Montsec, que podria ser una realitat, en cas de consens, al llarg de l'any que ve.

De moment, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha iniciat un estudi per analitzar els pros i contres del futur Parc Natural del Montsec, així com la seva integració en els processos de dinamització turística de la comarca. L'anàlisi, que es durà a terme al llarg d'aquest any, es finançarà a través del programa “Treball a les 7 comarques”, del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Joan Ubach creu que el futur Parc Natural és "una oportunitat per al desenvolupament de la comarca". I afegeix: "El parc no aportarà noves limitacions urbanístiques a les ja existents i, en canvi, permetrà millorar la gestió forestal i potenciarà sectors clau a la zona del Montsec com la ramaderia extensiva o el turisme responsable".

Mostrar formulari de contacte