Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Visita del conseller d'Interior a les noves dependències policials de Puigcerdà

Visita del conseller d'Interior a les noves dependències policials de Puigcerdà

Miquel Sàmper ha posat en valor la tasca dels cossos de policia local de Catalunya i ha reconegut la feina dels 11 agents de la capital cerdana

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a l'exterior de la seu de la policia local de Puigcerdà amb el seu alcalde, Albert Piñeira, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i altres autoritats (Foto: ACN)
El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, a l'exterior de la seu de la policia local de Puigcerdà amb el seu alcalde, Albert Piñeira, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i altres autoritats (Foto: ACN)
05/03/2021 19:31

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha visitat aquest divendres les noves dependències de la policia local de Puigcerdà, acompanyat de l'alcalde del municipi, Albert Piñeira, i del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

Durant la seva intervenció, Sàmper, que ha reconegut la feina dels 11 agents que treballen per la seguretat dels vilatans de Puigcerdà, ha posat en valor “la gran tasca de coordinació que hi ha entre els Mossos d’Esquadra i les policies locals” fent un “agraïment a la feina de totes les policies, però de forma singular als cossos de policia local de tot Catalunya”.

Sàmper ha posat com a exemple de col·laboració el dispositiu de cap d’any, els confinaments de la Cerdanya i el Ripollès, o la jornada electoral, en què com a conseqüència de la COVID-19 hi van prendre part 14.000 agents de policia, dels quals 4.500 va ser policies locals.

Policia paritària

Pel que a la policia de Puigcerdà, el conseller ha explicat que el cos està a tres agents d'aconseguir la "paritat absoluta", situació que ha comparat amb la dels Mossos d'Esquadra on les dones representen el 21% del total d'efectius. Així, ha dit que espera que així pugui ser en un futur, tot llençant aquest repte a l'alcalde de la capital cerdana. Piñeira l'ha recollit i n'ha afegit un altre vinculat a l'increment d'agents. Tots dos també han valorat positivament el fet que els dos comandaments de la policia local de Puigcerdà siguin dones.

Obres reivindicades

L'alcalde de Puigcerdà ha reconegut que la millora de les dependències policials era molt reivindicada i que ara s'ha aconseguit comptar amb unes instal·lacions pròpies del segle XXI per a un cos que està a punt de celebrar els seus 75 anys d'història.

Piñeira ha recordat que la posada en marxa de la nova oficina de la policia local permetrà poder començar enguany les obres de remodelació de l'edifici de l'ajuntament, on eren fins ara. A més, ha volgut agrair l'ajuda de la Diputació de Girona per poder fer realitat el projecte. El president de l'ens provincial, Miguel Noguer, ha afegit que l'entrada en funcionament d'aquesta seu no suposa només una millora en dependències sinó en "el servei de la policia local a Puigcerdà".

Mostrar formulari de contacte