Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Visita d'Elsa Artadi a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Visita d'Elsa Artadi a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

La consellera ha confirmat l'aposta de la Generalitat per liderar la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona. La portaveu del Govern destaca la voluntat del COI de potenciar la innovació i la sostenibilitat en les noves peticions

Visita d'Elsa Artadi a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
Visita d'Elsa Artadi a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
13/02/2019 18:05

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha visitat per primera vegada aquest dimecres l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, on ha estat rebuda per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb d'altres representants del consistori urgellenc.

Artadi ha signat al Llibre Vermell i tot seguit ha mantingut una reunió amb Batalla i amb el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, en què s'ha refermat la voluntat de la Generalitat de liderar la candidatura Pirineus-Barcelona pels Jocs Olímpics d’hivern del 2030 i impulsar-la des de l'àmbit institucional. Artadi considera que aquest projecte és una gran oportunitat” per enfortir la relació entre l’àrea metropolitana i el Pirineu i “per fer un canvi de paradigma", alhora que destaca el fet que el Comitè Olímpic Internacional ja ha avalat la presentació de la candidatura després de les diverses reunions mantingudes amb el Govern.

La consellera, tanmateix, veu "imprescindible" que aquesta proposta tingui el suport del territori i defensa que els Jocs, “que no  deixen de ser un esdeveniment que és efímer”, poden “servir per deixar un llegat que transformi el Pirineu” i perquè "es vegi el Pirineu com la porta d'entrada dels parcs naturals però també com una font de riquesa, de progrés i d’oportunitats econòmiques”. En aquest sentit, Artadi ha valorat el canvi de model de Jocs Olímpics que impulsa ara el COI mateix, en el sentit que prioritzin "la innovació, la cura del medi ambient, la sostenibilitat, les energies netes i la potenciació del rol de les dones esportistes”, com també, en clau nacional, per contribuir “a la necessitat que tenim al nostre país de descongestionar la zona metropolitana, territorialitzar i donar a tothom igualtat d'oportunitats”. La titular de Governació conclou que "els Jocs Olímpics han de servir de catalitzador per fer abans, ràpid i millor aquesta transformació”.

Al llarg d'aquest dimecres Artadi ha mantingut diverses reunions relacionades amb la candidatura olímpica i ha explicat que el Govern està fent la feina tècnica "que correspon" d’assegurar les infraestructures. Concretament, estan estudiant com es pot aprofitar al màxim les infraestructures ja existents "sense construir en les zones d'estacions d'esquí” i aconseguir que el Pirineu sigui “un territori de futur”. Finalment, també ha agraït la predisposició expressada la setmana passada pel Govern d’Andorra de cara a col·laborar en el projecte, tot aprofitant el prestigi adquirit pel Principat en l'organització de competicions d'esquí del màxim nivell.

Artadi creu que el PSOE "no té interès" en el suport als pressupostos

La portaveu del Govern també s'ha referit a l'actualitat política i concretament a les pressions dels darrers dies des del Govern espanyol perquè els partits catalans recolzessin els Pressupostos de l'Estat. Artadi conclou que des del PSOE "no hi ha interès" per rebre el suport dels grups sobiranistes, perquè des de fa una setmana "no s'ha avançat" en les negociacions sobre el diàleg amb Catalunya i, especialment, en les reclamacions d'acabar amb la repressió a l'independentisme, reconèixer el dret a l'autodeterminació i pactar un referèndum.

La consellera ha afirmat que "en algun moment s'ha decidit que aquells que van donar la majoria per fer president a Sánchez no són prou bons per tramitar-los". Concretament, Artadi creu que a l'hora de la veritat s'ha imposat "l'entorn socialista més afí a un govern amb Ciutadans" i el "del 155", per impedir una negociació "sobre com dialogaríem". Sobre un possible avançament electoral, la consellera s'ha mostrat expectant sobre quin tipus de govern "succeeix" a l'actual i "amb quin tarannà i amb quina força" ho fa.

Mostrar formulari de contacte