Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Visita guiada diumenge a la formatgeria Baridà

Visita guiada diumenge a la formatgeria Baridà

L'activitat l'organitza l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. Dissabte torna a oferir-se una Ruta del Formatge i un altra per La Seu Medieval

Ruta de les Formatgeries 2016
Ruta de les Formatgeries 2016
18/07/2016 14:25

Aquest pròxim diumenge, 24 de juliol, tindrà lloc una visita a la formatgeria artesana Baridà, del poble alturgellenc de Bar. La sortida s’emmarca en la Ruta de les Formatgeries de l’Alt Urgell, que organitza l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

L'activitat s'iniciarà a les 10 del matí a l'Espai-Ermengol, on els participants faran un recorregut guiat per la segona planta, dedicada al formatge. Allà se’ls explicarà la història del territori a través d’aquest producte agroalimentari. La ruta culminarà a Bar. El trasllat es farà en cotxes particulars. A la formatgeria es podrà veure de primera mà l'elaboració artesanal dels productes.

Per poder participar en la proposta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12), fins a les dues del migdia del dia abans de la sortida. La inscripció és gratuïta.

Cal destacar que la Ruta de les Formatgeries s'emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.

Dissabte a la tarda: ruta de formatges i visita a La Seu Medieval

Segons informa l'Ajuntament de la Seu, paral·lelament, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat ofereix cada dissabte a la tarda del mes de juliol la possibilitat de prendre part de la ruta del formatge i de dur a terme una visita a La Seu Medieval. Aquestes activitats tenen com a objectiu donar dinamisme a l’eix comercial de la ciutat, al temps que s'explica el patrimoni local.

Així, aquest dissabte, 23 de juliol, a les cinc de la tarda, els participants podran fer la Ruta del Formatge, que explica la història del nostre territori a través del formatge, visitant les diferents exposicions ubicades al Museu de la Ciutat, valorant la importància que ha tingut i encara té aquest producte en l’economia, la societat i el paisatge de la Seu. La ruta finalitzarà amb un tast de formatges de la Cooperativa Cadí.

Tot seguit, a dos quarts de vuit del vespre, també des de l’Espai Ermengol, es farà una altra visita guiada, en aquest cas per La Seu Medieval. La primera part consisteix en la projecció de l'audiovisual que s'ha produït en el marc del projecte per valoritzar i donar a conèixer el centre històric de la ciutat. A continuació, es farà un recorregut pels diferents punts de més interès històric de la capital de l’Alt Urgell. Recordem que tota la informació sobre aquest projecte es pot veure al web www.laseumedieval.com.

Ambdues visites tenen un cost de 2€ per persona, i aniran a càrrec de la guia patrimonial Pilar Aláez Gil. Cal fer reserva prèvia al telèfon 973 353057 o bé al correu

Mostrar formulari de contacte