Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Visitants del congost de Mont-rebei continuen passant per la zona tallada per risc de despreniments

Visitants del congost de Mont-rebei continuen passant per la zona tallada per risc de despreniments

Ho denuncia l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, que alerta que aquestes persones posen en risc la seva vida i la feina dels treballadors que estan sanejant la zona

Una cinta dels Mossos barrant el pas a la carretera d'accés al congost de Mont-rebei per una esllavissada de roques, el 17 de juny de 2019 (Foto: ACN)
Una cinta dels Mossos barrant el pas a la carretera d'accés al congost de Mont-rebei per una esllavissada de roques, el 17 de juny de 2019 (Foto: ACN)
15/07/2019 18:55

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha denunciat que els visitants al Congost de Mont-rebei no fan cas de la senyalització d'accés tancat per les obres de sanejament de la muntanya i passen igual per la zona, fent cas omís a les tanques, xarxes i rètols que alerten  en diferents idiomes de la prohibició d'accedir-hi. Navarra ha lamentat que amb aquest fet la gent posa en perill la seva vida, "però també la feina dels treballadors que estan sanejant el terreny".

L'alcalde pirinenc ha explicat a l'ACN que no se sap com aturar els visitants, ja que no respecten els avisos. A tall d'exemple, el batlle assenyala que aquest cap de setmana dos autocars van aturar-se davant la tanca i van descarregar unes 100 persones, que van travessar pel tram d'obres "malgrat el perill de despreniment de roques que comporta".

Els treballs s'allargaran encara fins a finals d'aquest mes, ja que són intervencions complicades i s'ha d'assegurar bé la muntanya. L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga demana comprensió a la gent i recorda que hi ha altres accessos per entrar a Mont-rebei. L'alternativa a aquest accés tancat és fer un tomb d'uns 18 quilòmetres amb cotxe per arribar fins al punt on comença la ruta.

Al problema del pas de gent pel tram prohibit s'hi afegeix l'estacionament de vehicles a qualsevol punt de la carretera, que també dificulta la circulació.

Mostrar formulari de contacte