Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vistiplau a l'arranjament del carrer de Ronda per millorar-ne la seguretat

Vistiplau a l'arranjament del carrer de Ronda per millorar-ne la seguretat

Aprovada una moció d'ERC en què s'insta a fer un estudi per a l'adequació del camí, molt transitat. El document serà debatut posteriorment pels grups municipals
Camí de Ronda de la Seu (Foto: ERC La Seu)
14/11/2017 13:20

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una moció d'ERC per adequar el camí de Ronda. Tots els grups municipals (PDeCAT, Compromís i CUP) han coincidit en el fet que el tram en què se sol·licita la intervenció es troba "en un estat de degradació important", cosa que "posa en risc la seguretat dels vianants", i han acordat fer un estudi d'arranjament del vial.

La moció incideix en el fet que el camí de Ronda, que connecta el barri de Santa Magdalena i el centre de la Seu, "és freqüentat per molts infants i famílies perquè és a tocar de dos centres educatius: l’Institut Joan Brudieu i l’escola Albert Vives", fet que fa urgent una actuació, segons va reiterar la regidora d'ERC Berta Vidal, "abans que algú es faci mal".

El tinent d'alcalde d'Urbanisme (PDeCAT), Jesús Fierro, va informar en el mateix plenari que ja s'ha donat instruccions per redactar una memòria valorada sobre la intervenció de millora. Un cop es tingui el document es farà arribar a la comissió informativa per prendre una decisió. En aquest sentit, l'equip de govern va recordar que el vial es troba en un sector urbanístic que encara no s'ha desenvolupat i que hi ha d'haver una inversió important a la zona que canviarà la seva situació.

També el regidor de Compromís Joan Barrera, tot i defensar l'adequació de la via, va puntualitzar que "cal que sigui coherent amb l'actuació urbanística que es preveu en un futur". Així, Barrera creu que serà necessari ponderar l'obra, a més de qüestionar la inclusió del seu cost en el pressupost municipal, tal com indica la moció, "ja que normalment aquest tipus d'obres s'inclouen en un pla d'inversions independent". Finalment, el principal grup de l'oposició va proposar una transacció per afegir a la demanda la millora dels accessos a l'Escola Albert Vives. La resposta a la petició la donarà ERC quan en tingui més informació.

Pau Lozano, de la CUP, es va sumar al suport a la proposta de millora de l'espai per part dels tècnics municipals, tot i que va votar en contra d'incloure la partida al pressupost del 2018. "Fins que no se'n sàpiga el cost, no podem valorar l'arranjament", va puntualitzar. Lozano va optar també pel no al tercer punt de la moció que insta a que les obres es facin durant el primer trimestre de l'any. "Primer hem de tenir la documentació prèvia", va indicar.

Mostrar formulari de contacte