Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vistiplau de la Universitat de Lleida al desenvolupament del Grau de Ciències de l'Esport a la Seu d'Urgell

Vistiplau de la Universitat de Lleida al desenvolupament del Grau de Ciències de l'Esport a la Seu d'Urgell

L'Ajuntament urgellenc ja ha ratificat anteriorment el conveni i aquest divendres l'ha de sotmetre a aprovació la Diputació. El projecte, que també implica el Govern i l'INEFC, permetrà disposar d'estudis universitaris presencials al Pirineu
Instal·lacions de la Universitat de Lleida (Foto: UdL)
19/02/2020 19:50

El Consell de Govern de la Universitat de Lleida ha aprovat aquest dimecres el conveni per desenvolupar el Grau en Ciències de l'Esport a la Seu d'Urgell. Aquest divendres també és previst que hi doni el vistiplau el ple de la Diputació de Lleida i anteriorment ja va ratificar l'acord el plenari de l'Ajuntament de la Seu.

Aquestes aprovacions han de permetre tirar endavant el projecte, que han de permetre que la capital de l'Alt Urgell compti per primera vegada amb estudis universitaris presencials, concretament vinculats als esports en el medi natural. El conveni marc també compta amb la participació de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC).

En declaracions a RàdioSeu, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha expressat que espera que aquest divendres la Diputació de Lleida també ratifiqui el conveni. Sobre la petició del PSC perquè l'ens provincial retiri aquest punt de l'ordre del dia, tot adduint "diferències amb el document aprovat a l'Ajuntament de la Seu", Fàbrega ha recordat al grup socialista que "el conveni inicial és una declaració d'intencions i després s'ha d'aprovat d'altres convenis específics entre les cinc institucions", si bé el consistori va acordar el passat dia 3 avançar en l'aprovació de l'acord específic amb la Diputació, on s'hi detallava que l'ens provincial destini 4 milions d'euros a la construcció del futur edifici d'INEFC de la Seu.

Amb posterioritat a l'aprovació al ple urgellenc, s'ha recomanat a les institucions implicades que la xifra no s'explicités, i per això l'Ajuntament té previst aprovar-ne un text refós al proper plenari, el mes vinent. Fàbrega, per tant, conclou que el conveni inicial no implica cap compromís econòmic concret de la Diputació, el qual s'acabarà de definir posteriorment. Per això, demana que el grup provincial del PSC "no posi pals a les rodes" per "coherència amb el territori" i perquè "és un projecte vital per a la Seu". I hi afegeix que "perdre un altre mes de feina podria dificultar que es pugui iniciar el projecte el setembre vinent, que tot i ser difícil encara és possible ara, i, per tant, podria acabar comportant que es perdi un any".

En aquest Consell de Govern, la UdL també ha aprovat la modificació del Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) per tal d'oferir un nou grup d'ADE al Campus d'Igualada a partir del curs 2020-2021 amb un total de 40 places. Això "permetrà ampliar l'oferta universitària a l'Anoia afavorint el reequilibri territorial i donar resposta a la demanda d'aquestes estudis", segons el vicerector d'Ordenació Acadèmica, Francesc Giné.

Mostrar formulari de contacte