Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vistiplau de l'Ajuntament a la construcció de la nova torre de telecomunicacions al Pla de les Forques

Vistiplau de l'Ajuntament a la construcció de la nova torre de telecomunicacions al Pla de les Forques

L’acord permetrà desmantellar l’antena actual de Telefónica al centre de la Seu, que se subtituirà per una instal.lació més petita El PSC-Progrés demana que el disseny sigui singular i integrat, mentre que l’equip de govern (CIU i ERC) assegura que el consistori col.laborarà en el projecte

Pla de les Forques
Pla de les Forques
04/05/2010 11:34

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha donat el vistplau aquest dilluns al conveni de col.laboració signat amb el departament de Governació i Telefónica per ubicar equipament en una nova torre de telecomunicacions al Pla de les Forques. L’acord permetrà desmantellar l’antena actual de Telefónica al carrer Josep de Zulueta, que es trasllarà a la nova instal.lació i serà substituïda per una altra torre més petita.

Tots els grups municipals van votar a favor del conveni. Tanmateix, el grup del PSC-Progrés va interpel.lar l’equip de govern (CIU i ERC) sobre el lloc on s’ubicaran tres noves antenes de Telefónica “com a compensació pel canvi”. També van preguntar sobre la possibilitat d’eliminar la base de formigó que hi ha a l’edifici de telefonia del centre de la Seu. Alhora, el portaveu socialista, Òscar Ordeig, va sol.licitar que la nova torre de comunicacions del Pla de les Forques “es faci amb un disseny integrat i singular, ja que es veurà molt”.

Pel que fa a les noves antenes a la ciutat, el regidor de Noves Tecnologies, Lluís Biosca, va assegurar que els aparells radials que substituiran l’antena central de Telefónica “milloraran la cobertura de mòbil a l’eixample de la Seu i de Castellciutat”. “Els aparells seran petits i ja n’existeixen molts a la ciutat”, va manifestar. En relació amb el projecte de nova torre al Pla de les Forques va manifestar que ja es contempla la minimització d’alçada, “més tenint en compte una hipotètica obertura de l’aeroport”. Així mateix, va remarcar que “s’estarà a sobre del projecte perquè sigui correcte”.

L’únic punt que va qüestionar Biosca va ser el de la desaparició de la plataforma de formigó de l’edifici de Telefónica al centre de la Seu, que va veure “difícil”. Malgrat tot va indicar que “Telefónica ja ajuda a millorar molt la imatge de la ciutat amb els canvis que ha acceptat de forma voluntària”.

Mostrar formulari de contacte