Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Joan-Enric Vives demana "mantenir obertes les esglésies" tot aplicant totes les precaucions possibles pel coronavirus

Joan-Enric Vives demana "mantenir obertes les esglésies" tot aplicant totes les precaucions possibles pel coronavirus

L'arquebisbe d'Urgell fa una crida a no "deixar-se endur per la por" i insta el clergat a adoptar les mesures més adients
Catedral de Santa Maria d'Urgell (Foto d'arxiu/CCAU)
12/03/2020 18:10

L'arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha enviat una carta a tots els preveres i diaques de la seva diòcesi en la qual demana "mantenir obertes les esglésies" tot i l'expansió del coronavirus i aplicant, sobretot, "totes les prevencions possibles". En aquest sentit, considera que, en aquest moment, cal "pregar en les epidèmies i ajudar a pregar i ser propers als qui sofreixen i passen per l'angoixa de la malaltia".

A la missiva, monsenyor Vives hi afegeix que pensa que "de cap manera ens hem de deixar endur per les pors o per comportaments col·lectius desproporcionats". Malgrat tot, deixa en mans de cada mossèn dur a terme les mesures que cregui necessàries, com ara "treure l'aigua beneïda, donar-se la pau o decidir com rebre la comunió".

Vives explica que, davant els avisos de les autoritats civils, cal revisar moltes activitats comunitàries. Tanmateix, demana al clergat que "sostingui" les persones que estiguin infectades, la gent gran, les famílies i les persones que estiguin més angoixades. Per això, proposa "no deixar de portar la comunió i el sagrament de vida a ancians i malalts". L'arquebisbe clou la seva carta afirmant que el fet que els temples religiosos estiguin oberts "els donarà suport i fortalesa".

Mostrar formulari de contacte