Vuit propietaris de terrenys del futur polígon d'Organyà recorreran el preu d'expropiació
El nou espai industrial tindrà 36 hectàrees i serà el més gran de l'Alt Urgell El 65% de les parcel.les han estat adquirides per l'Incasòl de mutu acord
Els vuit propietaris que aquest dijous han firmat les actes d'expropiació dels seus terrenys per a la construcció del nou polígon industrial Vilansats d'Organyà recorreran el preu d'expropiació perquè el consideren "baix". Els afectats, que cobraran a 6,50 euros el metre quadrat, s'adreçaran al Jutjat d'Expropiació de Lleida per aconseguir el que consideren "un preu just".
El nou polígon d'Organyà amb 36 hectàrees serà el més gran de la comarca. L'alcalde del municipi, Antoni Fiol, ha manifestat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, que creu que el nou espai industrial representarà "una forta empenta per a la població i per a la comarca".
L'únic dels propietaris que ha volgut expressar-se públicament, Francesc Gascó, ha explicat que el preu que els paguen pels terrenys és "baix" i "no és just" ja que després es vendrà a preu de "mercat lliure". Gascó ha confirmat que recorrerà el preu d'expropiació davant del jutjat. La resta de propietaris han confirmat que tractaran d'aconseguir un preu més adient.
El nou polígon d'Organyà té a l'Institut Català del Sòl (Incasòl) com a administració actuant i ha estat aquest organisme de la Generalitat qui ha dut a terme les expropiacions. El cap d'Unitat de Gestió Urbanística de l'Incasòl, Joan Domingo, ha declarat que un 65 per cent de les parcel·les es van comprar de "mutu acord" i que només set propietaris i un arrendatari han estat expropiats.
El polígon més gran de la comarca
Amb una extensió de 36 hectàrees, de les quals la meitat seran aprofitables, el polígon de Vilansats suma més hectàrees que la resta dels polígons industrials de l'Alt Urgell junts.
L'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol, ha declarat que ja hi ha 20 empreses interessades en establir-se al polígon i que, per tant, un 25 per cent de la infraestructura es començarà a construir de forma immediata. Fiol ha afegit que l'obra costarà al voltant de 20 milions d'euros.
El nou polígon industrial acollirà, a més, una estació de tractament d'aigües residuals, una planta potabilitzadora i una captació d'aigua del riu Segre.