Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El docent Xavier López presenta a la Seu d'Urgell el llibre "Mestres d'un mestre"

El docent Xavier López presenta a la Seu d'Urgell el llibre "Mestres d'un mestre"

L'acte tindrà lloc aquest divendres, a les vuit del vespre, a la Sala de Sant Domènec. L'autor estarà acompanyat de Núria Tomàs, Isidre Domenjó, Mercè Solanelles, Mònica Reina i Xavier Murillo

Presentació a la Seu del llibre "Mestres d'un mestre"
Presentació a la Seu del llibre "Mestres d'un mestre"
06/05/2021 19:50

La Sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell acollirà aquest divendres, 7 de maig, a les vuit del vespre, la presentació del llibre "Mestres d'un mestre", de Xavier López i Ortín. L'acte comptarà amb la participació de Núria Tomàs, regidora d'Educació de l'Ajuntament urgellenc; Isidre Domenjó, escriptor i president de l'Associació Llibre del Pirineu; Mercè Solanelles, directora de l'Escola Oficial d'Idiomes de la Seu d'Urgell; Mònica Reina, mestra de l'Escola Pau Claris, i Xavier Murillo, director de l'Institut Nou Barris de Barcelona.

Xavier López i Ortín recull a l'obra, publicada per Columna, les seves vivències com a docent i com alumne al llarg de 40 anys. Com a mestre i director per vocació, les seves memòries reflecteixen la passió pel món de l'educació. López és l'actual director de l'escola pública Octavio Paz de Barcelona, que ha rebut premis i reconeixements importants per la seva tasca educativa i que rep visites d'arreu de Catalunya i d'Espanya pel seu model d'ensenyament.

En el pròleg del llibre, Eduard Vallory, assenyala que "l’estima del Xavier pels infants no ve del paternalisme, del sentiment de superioritat, sinó de la confiança, el respecte i l’esperança. L’estima que hi batega posa les relacions humanes per sobre de tota la resta, i al voltant d’aquí hi giren moltes altres coses: la importància de la diversitat, la determinació contra la discriminació, l’atenció perquè cap infant se senti exclòs i el compromís d’acompanyar i orientar cadascú en el seu procés de creixement, posant en valor tot allò de bo que té cada infant i generant ambició en els seus objectius".

Interrogants entorn del rol de docent i de la tasca educativa

López ofereix a "Mestres d'un mestre" una mirada honesta, humil però alhora entusiasta de les seves experiències i ambicions. El projecte "Mestres d'un mestre" se sosté per quatre pilars principals: la família, l'entorn, les amistats i vincles i una mirada educativa transversal i global. Segons assenyala l'autor, "l'obra no pretén ser una recepta del mestre ideal, sinó que vol fer plantejar interrogants entorn del rol de docent i de la tasca educativa, amb l'objectiu de ser una obra d'ajuda o d'inspiració per a futurs mestres, a famílies i a companys de professió i d'aportar noves mirades al món educatiu".

L'acte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Associació Llibre del Pirineu i la Llibreria Purgimon. Per assistir a la presentació cal inscriure's per Internet.

Mostrar formulari de contacte