Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Xerrada de Pere Mentruit sobre l'ONG Cruzada por la Alegría

Xerrada de Pere Mentruit sobre l'ONG Cruzada por la Alegría

A l'acte d'aquest dijous al vespre, a la Parròquia de Sant Ot, s'explicarà el projecte de suport mèdic per a oncologia infantil a Cuba, en què hi col·laboren el Consell Municipal de Solidaritat de la Seu i la Fundació FC Barcelona
Xerrada 'Romería por la vida', a la Seu
27/11/2019 10:45

L'urgellenc Pere Mentruit oferirà aquest dijous, a la Seu, una conferència per explicar l'activitat de l'ONG Cruzada por la Alegría, que des de fa més d'una dècada col·labora amb els serveis d'oncologia infantil de la ciutat de Santiago de Cuba. L'acte, obert a tothom, serà a partir de les 8 del vespre a l'edifici de la Parròquia de Sant Ot (Passatge de la Missió, 3, 1r pis).

Sota el títol 'Romería por la vida', Mentruit farà balanç de l'acció solidària que va iniciar la dècada passada, arran d'un intercanvi amb penyes blaugrana de Cuba quan ell era president de la Penya Barcelonista Urgellenca i de la Federació de Penyes de Ponent Nord i Andorra. L'objectiu principal de Cruzada por la Alegría és millorar els recursos disponibles per a l'atenció d'infants amb càncer al país caribeny, principalment mitjançant l'aportació de material mèdic a l'Hospital Pediàtric Dr. Antonio Béguez César, a Santiago de Cuba.

Aquest projecte ha rebut al llarg d'aquests anys el suport d'entitats com ara l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Municipal de Solidaritat i la Penya Barcelonista Urgellenca.

Dins d'aquest intercanvi, l'any passat el cap d'Oncologia de l'Hospital Infantil Sur de Santiago, el doctor Manuel Verdezia Jarque, va visitar l'Ajuntament de la Seu per agrair la implicació de la ciutat en aquesta iniciativa solidària. Verdezia també va visitar l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, centre de referència en oncologia infantil, que té entre els seus col·laboradors destacats el capità del Barça, Leo Messi. Paral·lelament, Mentruit ha seguit visitant Cuba per fer seguiment del projecte i mantenir el contacte amb les penyes blaugrana cubanes, com a representant del Barça.

Mostrar formulari de contacte