Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Xerrada d'Enric Quílez a Ger sobre les plantes medicinals de Cerdanya

Xerrada d'Enric Quílez a Ger sobre les plantes medicinals de Cerdanya

A la conferència, que es va dur a terme dissabte passat, es van exposar les 38 herbes més emprades tradicionalment amb finalitats curatives
Enric Quílez, a la conferència sobre plantes medicinals (Foto: GRC)
20/12/2022 14:00

La Sala 1 d’Octubre de l’Ajuntament de Ger va acollir dissabte passat la conferència “Les plantes medicinals de Cerdanya”, a càrrec del president del Grup de Recerca de Cerdanya (GRC), Enric Quílez i Castro. L'acte va començar amb una sèrie de consells bàsics que cal que tinguin en compte les persones que fan servir les plantes medicinals amb finalitats curatives. Després, el conferenciant va exposar les 38 herbes més emprades tradicionalment que es poden trobar a Cerdanya, amb les seves propietats i principis actius, així com els llocs on es poden localitzar.

Quílez destaca que "el saber popular és una font molt important de coneixement, però com tot saber, no és exacte i cal prendre-se'l sempre amb una certa cautela". I afegeix: "Les plantes no contenen només principis actius guaridors, sinó que també porten altres substàncies que poden arribar a ser perilloses si no es coneixen i si no es tracten adequadament".

A Cerdanya, hi ha plantes molt utilitzades, com el timó o farigola, com a antisèptic i antiinflamatori, o l’orenga, com a condiment alimentari. També s'empra molt el saüc, amb multitud d’aplicacions culinàries (fins i tot se'n fa xampany) i terapèutiques (especialment per a malalties respiratòries). Són menys conegudes la tanarida i algunes altres, que es fan servir com a guaridores per al bestiar.

Mostrar formulari de contacte