Xerrades formatives a l'Alt Urgell per prevenir violències masclistes i lgtbfòbiques
Les sessions, en el marc de la campanya "També és cosa meva", es duran a terme a Organyà (17 d'abril), la Seu d'Urgell (18 d'abril) i Oliana (25 d'abril)
Les àrees de Joventut i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal de l’Alt Urgell organitzen tres xerrades formatives a la Seu d'Urgell, Organyà i Oliana dins de la campanya “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i lgtbfòbiques”. Les sessions tenen com a objectiu fer una aproximació al marc teòric i legal vigent, així com al protocol de seguretat i d'actuació contra les violències sexuals en espais d'oci.
L'acte a Organyà està previst aquest dimecres, 17 d'abril, a la Sala Xart, a les sis de la tarda. Dijous 18 d'abril tindrà lloc al CETAP de la Seu d'Urgell, a dos quarts de sis (també es podrà seguir en línia). Finalment, dijous 25 d'abril la sessió es farà a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Oliana, a dos quarts de set del vespre. La iniciativa s'adreça a tota la ciutadania, com membres de la comunitat educativa, d'associacions i entitats, el món esportiu, joves, gent gran, càrrecs polítics i empresaris, entre d'altres.
Les xerrades aclariran conceptes i s'enfocaran a gestionar les situacions de violències sexuals des d'una mirada sistèmica restaurativa. El contingut orientarà sobre com saber identificar aquestes situacions i actuar en el cas de ser-ne testimoni o patir-ne una. "Es tracta de parlar entre tots i resoldre els dubtes i inquietuds en un espai de respecte i de debat", indiquen des de l'organització. La sessió no se centrarà solament en els espais nocturns i de festa major, sinó també en l'entorn quotidià.
Les persones que vulguin assistir-hi han d'inscriure's al correu igualtat@capau.cat o bé al telèfon 671 097 550.
Implicació de la ciutadania
La campanya “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i lgtbfòbiques” té com a objectiu fer front a les violències masclistes i lgtbfòbiques en tots els àmbits de la vida d’una persona, especialment en l’oci nocturn. "Per poder arribar a tots els indrets i àmbits es busca la implicació de tota la ciutadania, ja que cada persona des del seu lloc contribueix en aquesta lluita", afirma el Consell Comarcal de l'Alt Urgell.