Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Xerrades sobre la convocatòria d'ajuts Leader per a empreses del món rural

Xerrades sobre la convocatòria d'ajuts Leader per a empreses del món rural

A l’Alt Urgell les sessions informatives tindran lloc el dilluns 1 de febrer (20h) al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i el dijous 4 de febrer (20h) a l'Ajuntament d'Oliana
Consorci GAL Alt Urgell-Cercanya
22/01/2016 12:04

El Consorci GAL Alt-Urgell Cerdanya (CAUC), com a ens gestor del Programa Leader, ha programat un cicle de xerrades a la Cerdanya i Alt Urgell per tal d’informar de les característiques i de les novetats dels nous ajuts Leader 2014-2020. Les conferències compten amb la col·laboració dels respectius ajuntaments.

A l’Alt Urgell les sessions informatives tindran lloc el dilluns 1 de febrer (20h) al Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i el dijous 4 de febrer (20h) a l'Ajuntament d'Oliana. Pel que fa a la Cerdanya, les xerrades es duran a terme el 25 de gener (20h), a l'Ajuntament d'Alp; el 26 de gener (20h), a l'Ajuntament de Llívia; el dimecres 27 de gener (20h), al Consell Comarcal de la Cerdanya; i el dimarts 2 de febrer (20h) al Centre Cívic de Bellver de Cerdanya. El Consorci està obert a organitzar xerrades informatives en aquells municipis que ho sol·licitin.

Les sessions estan dirigides als beneficiaris d’aquests ajuts que són, principalment, persones físiques, microempreses, petites i mitjanes empreses, cooperatives, associacions i fundacions privades amb inversions productives. També s'adrecen a aquelles associacions i fundacions participades per ens públics, consorcis, ajuntaments, consells comarcals i EMDs amb inversions no productives.

Els objectius prioritaris per aquest període són donar suport a la creació i a la innovació empresarial a partir dels recursos del territori per tal d’afavorir la creació d’ocupació i fomentar el retorn de talent, a més de donar suport a la cooperació pública/privada i intersectorial en el marc d’una economia sostenible i baixa en emissions contaminants.

Els ajuts estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i per la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i compten amb el suport de les diputacions de Girona i de Lleida.

Novetats en la convocatòria

El nou Leader 2014-2020 està obert a tots els municipis de la Cerdanya. Així mateix, el Consorci GAL Alt-Urgell Cerdanya (CAUC) destaca que com a novetat s'ha obert una oficina d’atenció al Consell Comarcal de la Cerdanya a Puigcerdà, amb l’objectiu de facilitar l’assessorament i la tramitació de les sol·licituds a totes aquelles persones i empreses interessades en aquesta nova convocatòria. Fins ara l’oficina d’atenció al públic es trobava a la Seu d’Urgell, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El Consorci GAL Alt-Urgell Cerdanya (CAUC) va ser creat el 2008 per iniciativa d’ambdós consells comarcals, el de l’Alt Urgell i el de la Cerdanya, per tal de gestionar els recursos econòmics del Programa Leader de la Unió Europea. 

Mostrar formulari de contacte