Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Zapatero es compromet a desbloquejar la millora de la N-145

Zapatero es compromet a desbloquejar la millora de la N-145

El president espanyol, que s'ha reunit aquest dilluns amb el cap de Govern andorrà, felicita el Principat per haver deixat de ser paradís fiscal En la trobada també s'ha abordat la negociació d'un nou acord sobre gestió i trasllat de residus

Toni Martí - Zapatero
Toni Martí - Zapatero
05/07/2011 10:20

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès a treballar perquè es desbloquegin els 14 milions d'euros pendents per arranjar la N-145, que uneix la Seu d'Urgell i Andorra. Zapatero ha rebut aquest dilluns el cap de govern del Principat, Toni Martí, al Palau de la Moncloa, en la que és la primera visita que realitza el polític andorrà des de la seva elecció l'abril passat.

Martí s'ha mostrat convençut que Zapatero ha entès la prioritat de la intervenció, aturada a causa de les retallades del govern espanyol. Actualment la via es troba en unes condicions deficients, que repercuteixen en la seguretat dels vehicles.

Una altra de les qüestions incloses en l’ordre del dia ha estat el nou tractat de trasllat de residus entre els dos països. En aquest sentit, la delegació andorrana ha abordat la possibilitat de valoritzar els residus provinents de les comarques veïnes, especialment la Cerdanya, traient al mateix temps molt més profit a l’actual centre de tractament d’Andorra. La delegació també ha incidit que una directiva comunitària empara aquesta possibilitat. La  ministra d’Afers Exteriors espanyola, Trinidad Jiménez, ha reiterat que el nou conveni no hauria de suposar cap dificultat de caràcter tècnic i s’ha mostrat disposada a posar-se a treballar per enllestir-lo el més ràpid possible.

Felicitació per haver deixat de ser paradís fiscal

En un altre ordre de coses, Zapatero ha felicitat aquest dilluns el nou cap de Govern del Principat d'Andorra, Antoni Martí, perquè el país veí va deixar de ser considerat paradís fiscal l'any passat. Zapatero valora molt positivament els canvis introduïts al Principat en línia amb els acords adoptats al G-20, un procés que ha de repercutir "en una major integració europea".

El president de l'Estat espanyol ha felicitat Martí pel seu recent nomenament i li ha desitjat èxit en el procés de reformes fiscals i econòmiques que ha emprès el seu país. Al seu torn, li ha expressat el suport de l'estat espanyol pre dur a terme aquestes reformes, ja que l'Estat és el primer soci comercial d'Andorra. En aquest sentit, aproximadament el 45% del total d'intercanvis comercials del Principat es realitzen amb l'Estat.

Zapatero ha destacat també la signatura el passat 30 d'abril de l'Acord Monetari entre la UE i Andorra i s'ha mostrat partidari de seguir aprofundint en la definició del marc de relació d'aquest país amb la Unió Europea. Segons ha remarcat, l'Estat dóna suport "fermament" al concepte de "veïnatge interior" que suposa crear un marc jurídic general per a les relacions de la UE amb Andorra, Mònaco i San Marino.

Mostrar formulari de contacte