Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Absolts els acusats pel cas del 'Club Venus'

Absolts els acusats pel cas del 'Club Venus'

L'Audiència de Lleida no ha trobat indicis de les acusacions d'explotació sexual, tràfic de drogues i organització criminal. El registre al local, situat al polígon de Montferrer, es va dur a terme el setembre de 2015
Polígon industrial de Montferrer
30/10/2017 18:05

L’Audiència de Lleida ha absolt les set persones acusades amb relació al registre que va tenir lloc al Club Venus de Montferrer el setembre de 2015. El jutge no ha trobat indicis dels delictes de tràfic de drogues, prostitució i pertinença a grup criminal dels quals els acusava la fiscalia.

Pel que fa a l’exercici de la prostitució, la sentència, publicada aquesta setmana passada, conclou que no s’ha aportat proves que indiquin que les dones que hi treballaven, la majoria de nacionalitat brasilera, estiguessin forçades a prestar serveis sexuals i retingudes dins de l’edifici contra la seva voluntat i en condicions inhumanes, com tampoc que haguessin de demanar permís als propietaris per poder sortir.

Sobre aquest punt, el jutge estipula que les gravacions telefòniques de la investigació determinaven que la gerent fins i tot rebia trucades d’altres dones interessades en treballar-hi i els explicava les condicions laborals, com ara que rebrien el 60% de les consumicions i serveis cobrats i que el 40% restant se’l quedaven els propietaris de l’empresa. El text es remet alhora a l’actual Codi Penal que, segons la revisió feta justament el 2015, delimita la persecució penal de la prostitució a aquells casos en què es demostri clarament que hi ha proxenetisme, explotació aliena o que s’abusa de persones en situació vulnerable per motius econòmics o personals. Uns fets que no s’han constatat en aquest cas.

Pel que fa al delicte contra la salut pública, la sentència, a la qual ha tingut accés RàdioSeu, considera factible que, segons van coincidir a dir tots els acusats en les declaracions, totes les persones que hi treballaven –tant els gerents com les prostitutes- eren consumidors de drogues. Per aquest motiu, detalla, adquirien la matèria tot fent una mena de “fons comunitari”, el qual no és punible en cas que es faci en grups en el quals tots els integrants en són “addictes”. En el moment de la detenció, al local els Mossos d’Esquadra hi van decomissar petites quantitats de cocaïna de poca puresa –entre un 7% i un 28%- i menys de 3 grams de marihuana, a banda de diners en metàl·lic, ordinadors personals, telèfons mòbils, dos rellotges de gamma alta, joies i d’altres efectes personals.

Finalment, l’Audiència també descarta el delicte de pertinença a grup criminal i assevera que no han trobat “cap indici” que els acusats tinguessin “la finalitat de perpetrar delictes o bé de comissió concertada i reiterada de faltes”.

Els set acusats, ara absolts pel jutge, eren tots veïns de l’Alt Urgell –cinc residents a la Seu i dos a Montferrer. Cinc d’ells són de nacionalitat espanyola mentre que els altres dos són residents originaris de Colòmbia i Portugal. La fiscalia demanava, sumant els tres delictes, penes que sumaven deu anys de presó per a cadascun, a banda de multes econòmiques de prop de 10.000 euros. Les detencions es van produir entre final d'agost i començament de setembre de 2015 i, després de prestar declaració, els implicats van ser deixats en llibertat amb càrrecs en espera del judici, que es va dur a terme al començament d'aquest mes d'octubre.

Mostrar formulari de contacte