Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada l'adjudicació de la construcció del nou CAP de la Seu d'Urgell

Aprovada l'adjudicació de la construcció del nou CAP de la Seu d'Urgell

El projecte s'ha concedit a una UTE encapçalada per Romero Polo, amb un pressupost de 3,2 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos. L'inici de les obres s'ha endarrerit perquè l'anterior adjudicatària hi va renunciar
Terreny on s'ha de construir el nou CAP de la Seu d'Urgell
12/11/2019 18:35

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat les obres de construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Seu d'Urgell, que s'ha de construir a l'espai dels antics garatges d'Alsina Graells.

Segons ha informat al plenari municipal d'aquest dilluns l'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, el projecte s'ha concedit finalment a una Unió Temporal d'Empreses (UTE) encapçalada per la constructora lleidatana Romero Polo, per un import de 3.263.540 euros (IVA no inclòs). El termini d'execució previst és de 12 mesos i, si es compleix aquesta previsió, el CAP podria ser una realitat al final de l'any 2020. Fàbrega s'ha mostrat satisfet per l'anunci i espera que aquesta vegada es pugui complir els terminis anunciats. És previst que l'anunci es publiqui oficialment els propers dies al portal Infraestructures.cat.

Cal recordar que el projecte es va adjudicar el juny de l'any passat a la companyia Cots i Claret, per 2,75 milions d'euros, però posteriorment l'empresa manresana va renunciar-hi. Això va obligar a posar en marxa un segon procés de licitació i es va millorar l'oferta econòmica, que es va incrementar en un 15%. La mesa de contractació es va reunir el 24 d'octubre passat i va acordar la concessió a Romero Polo.

El procés per construir el nou CAP ja havia topat anteriorment amb un altre contratemps: la imposició del 155 a Catalunya per part de l'Estat espanyol, l'octubre de 2017, havia paralitzat els tràmits, que no es van poder reprendre fins al juny de 2018, quan la Generalitat va fer la primera adjudicació.

Més espai i equipaments

El nou CAP tindrà una superfície construïda de 2.017 metres quadrats, gairebé el triple del que ocupen les actuals dependències. L’edifici comptarà amb tres nivells a la façana principal, per on accediran els seus usuaris, i un a la part de darrere. El CAP instal·larà a la planta baixa les àrees d’atenció continuada i de pediatria. La primera comptarà, entre d’altres, amb una sala de tractaments i un box d’extraccions, mentre que la segona disposarà de tres consultes per als facultatius i tres més d’infermeria.

El primer pis del nou edifici l’ocuparà l’àrea de medicina general, amb sis consultes per als professionals mèdics i sis més per als d’infermeria. A la segona planta s’hi ubicarà la consulta d’odontologia, quatre més de caire polivalent i espais per a usos administratius. L’edifici també tindrà un soterrani destinat a magatzems i instal·lacions.

Mostrar formulari de contacte