Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada una moció per a l'eliminació de barreres arquitectòniques en carrers i instal·lacions municipals de la Seu

Aprovada una moció per a l'eliminació de barreres arquitectòniques en carrers i instal·lacions municipals de la Seu

El text, presentat per Compromís, ha rebut el vistiplau de Convergència i la CUP, i el vot contrari d'ERC, que considera que la moció hauria de ser més àmplia

Obres al passatge dels Verns
Obres al passatge dels Verns
11/10/2016 19:45

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una moció presentada pel grup municipal de Compromís X La Seu per a la millora de l'accessibilitat dels carrers, espais i instal·lacions públiques de la ciutat per adaptar-les a les persones amb mobilitat reduïda. El text va rebre el vot a favor de Convergència i la CUP, mentre que ERC hi va votar en contra.

L'actuació haurà d'anar precedida d’un informe dels tècnics de l’Ajuntament, tot avaluant les necessitats d’adaptació de l’accessibilitat que encara manquen al municipi. La proposta, defensada pel regidor Joan Barrera, també contempla crear un calendari perquè en un màxim de 3 anys es realitzin les obres recomanades, i que per al 2017 ja es prioritzi l’accés a les oficines de RàdioSeu, que ara mateix no tenen una accessibilitat adequada.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, es va mostrar a favor del text, malgrat que va puntualitzar que la Seu ja és "una de les ciutat més adaptades de Catalunya". Fierro va indicar que l'acceptació de la moció suposa "continuar treballant en la direcció que ja té marcada l'equip de govern". En aquest sentit, el polític urgellenc va remarcar que ja s'han dut a terme més de 150 actuacions per a millorar la mobilitat en zones com l'Hospital de la Seu, el Parc del Cadí, l'avinguda del Salòria, la zona de Bombers, el Parc del Segre o diversos carrers.

El regidor de la CUP, Pau Lozano, va valorar positivament la feina feta a la ciutat els darrers anys en relació amb l'eliminació de barreres arquitectòniques i va destacar que és important que es continuï implementant les accions necessàries per anar encara més enllà. En la votació tan sols va demanar la inclusió d'altres instal·lacions, i no només RàdioSeu, en el llistat de millores pendents.

Enfocament parcial

Per la seva banda, ERC va optar pel 'no' i va justificar el posicionament en considerar que el text aborda la qüestió de forma parcial i demana un estudi que ja està fet. La regidora Berta Vidal va instar a empènyer també el sector privat a dur a terme passos per adaptar les instal·lacions a les persones amb mobilitat reduïda i a promoure una mirada transversal en les decisions municipals en aquest àmbit "i no només pel que fa a l'urbanisme". El grup republicà, malgrat coincidir en l'argumentari, creu que la moció no hauria d'acotar-se a 3 anys, i que hauria de ser més àmplia i no referir-se a instal.lacions determinades. Finalment, Vidal va recordar que per dur a terme aquestes accions cal un pressupost, tot retraient que Compromís hi va votar en contra i va demonitzar a ERC per asseure's a negociar-los.

En resposta a Vidal, Barrera va mostrar-se a favor de treballar a la via pública "però lluitant també per millorar el civisme de la ciutadania, respectant, per exemple, l'ocupació dels aparcaments reservats".

Mostrar formulari de contacte