Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arriba a les llibreries 'De la governança d'un país', obra pòstuma d'Antoni Morell

Arriba a les llibreries 'De la governança d'un país', obra pòstuma d'Antoni Morell

El llibre és una llarga carta adreçada a Antoni Fiter i Rossell, autor l'any 1748 del 'Manual Digest', i compta amb un epíleg de Joan Massa. Es presentarà dimarts vinent al Consell General d'Andorra, en el primer dels actes d'homenatge a l'escriptor i advocat
'De la governança d'un país' (Anem Editors)
26/02/2020 11:50

Dimarts vinent, 3 de març, tindrà lloc al Consell General d’Andorra la presentació del llibre De la governança d’un país, obra pòstuma d’Antoni Morell. L'acte comptarà amb la participació, entre d'altres, de la síndica general andorrana, Roser Suñé.

El llibre és una llarga missiva que Morell escriu a Antoni Fiter i Rossell, autor el 1748 del cèlebre Manual Digest, tot comentant algunes de les cèlebres màximes que conté l’obra del jurista d'Ordino. Es tracta d’una carta oberta en què el recentment desaparegut escriptor andorrà reflexiona sobre la realitat present d’Andorra i parla sense embuts de la governança del Principat a dia d’avui i de l’evolució i els canvis que, per bé o per mal, ha viscut el Principat les darreres dècades.

El llibre, que comenta una trentena de màximes de Fiter i Rossell, s’inclou en la col·lecció d’assaig del segell encampadà Anem Editors. Compta amb un pòrtic de Joan Gabriel i amb un epíleg que signa l'urgellenc Joan Massa. Es pot trobar a les llibreries des d'aquest dimecres mateix.

En paraules de Morell mateix a la introducció, el que va voler fer és "llegir les vostres màximes del 1748 amb la mentalitat d’un home del segle XXI" i expressar la seva "admiració, neguit, dubtes, acords i desacords" a aquest personatge del segle XVIII en forma de carta, "u instrument que cada cop es perd més i s’usa menys", des d’Escàs (la Massana) i dirigida a Ordino.

'Mes Morell'

La presentació del proper dia 3 serà el primer acte del 'Mes Morell', que han organitzat conjuntament el Consell General, el Govern d’Andorra i el Comú de la Massana per homenatjar l'escriptor, que va morir el 5 de gener passat als 78 anys.

Antoni Morell i Mora, nascut a Barcelona el 1941, cursà estudis de Filosofia, Teologia, Història Moderna i Contemporània i Dret. Consagrà la seva vida a l’ensenyament, l’escriptura i l’advocacia i va desenvolupar diversos càrrecs a l’administració andorrana. Fou una de les principals plomes de la literatura del Principat, amb títols com ara Set lletanies de mort, Borís I, rei d'Andorra o bé La neu adversa. També fou autor d’un bon nombre de treballs d’assaig i reflexió, a més de col·laborador en diverses publicacions periòdiques.

Mostrar formulari de contacte