Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comissions Obreres valora positivament la implantació aquest any de la integració tarifària de l'Alt Pirineu i Aran

Comissions Obreres valora positivament la implantació aquest any de la integració tarifària de l'Alt Pirineu i Aran

Assenyala que la mesura posarà fi a la discriminació de preus que pateix la vegueria pirinenca en l'àmbit del transport públic, segons l'estudi del sindicat presentat el febrer passat a Lleida
Integració tarifària que proposa CCOO
13/05/2022 19:10

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) de Lleida ha valorat molt positivament l’anunci fet aquest dijous per la directora de Territori i Mobilitat de la Generalitat i presidenta de l’ATM de Lleida, Mercè Rius, per a la integració tarifària de les comarques de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran al sistema tarifari de transport públic de la demarcació lleidatana.

El col·lectiu assenyala que és "una mesura de vital importància per posar fi a la discriminació de preus que des del 2010 pateix l'Alt Pirineu i Aran en relació amb les zones ja integrades" i reclama que "no es quedin fora de la iniciativa el Solsonès ni les comarques limítrofes de Catalunya que ho sol·licitin". CCOO assegura que així ho estableix l'estudi "Integració tarifària del transport públic a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, un transport per a la classe treballadora", presentat per ells mateixos el passat mes de febrer, malgrat que en aquella proposta el sindicat hi excloïa la Cerdanya i la deixava fora d'aquesta integració.

Pel que fa a la zonificació i els preus dels títols de transport aquest mateix any, l'entitat sindicalista espera que se segueixin els criteris tècnics establerts al document i s’inclogui la totalitat de les comarques. En un altre sentit, assenyala que "caldria que s’incorporessin com a una única zona 3 a causa de la dispersió, despoblació i manca de transport públic que pateix el territori", i proposa que els preus dels títols de transport integrats es basin en la projecció de la seva proposta tarifària.

El sindicat "agraeix i valora" en un comunicat de premsa "l’interès mostrat pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori en l’estudi d’integració tarifària de les comarques de Lleida, i la previsió de la implantació durant aquest mateix any". Per últim, manifesta que "CCOO continuarà treballant i col·laborant amb les institucions i entitats per un transport públic, sostenible, segur i vertebrador del territori".

Mostrar formulari de contacte