Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana que el nou gerent de l’Hospital de la Seu tingui dedicació completa

Compromís demana que el nou gerent de l’Hospital de la Seu tingui dedicació completa

El grup municipal rebutja compartir la gerència amb l'Hospital Comarcal del Pallars, ubicat a Tremp. La decisió la va prendre el Patronat de la Fundació Sant Hospital per àmplia majoria amb l'objectiu de sumar esforços
Hospital de la Seu d'Urgell
10/02/2017 18:55

Compromís X La Seu ha demanat aquest divendres que el nou gerent de la Fundació Sant Hospital tingui dedicació completa a la Seu d'Urgell. El grup municipal rebutja compartir la gerència amb l'Hospital Comarcal del Pallars, ubicat a Tremp, tal i com proposa la Generalitat.

El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig, recorda que el centre hospitalari urgellenc sempre ha disposat d'un gerent a plena dedicació, "per tal de defensar els interessos propis davant la Generalitat i de les mútues privades, a més de garantir un bon funcionament del serveis". Per Ordeig, la proposta del Servei Català de Salut "per estalviar diners a la Generalitat" pot causar "un greu perjudici a l'equipament alturgellenc", i no entén que l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, hagi acceptat aquesta opció.

Compromís també puntualitza que fa un any que l'Hospital urgellenc no compta amb aquesta figura de gerència "i sense una direcció clara i un projecte definit, és difícil assegurar un bon funcionament". És per això que el principal grup a l'oposició del consistori de la Seu vol demanar que es rectifiqui la convocatòria "pel bé de l'Hospital, que ja ha perdut més de 3 milions d'euros d'ingressos de la Generalitat i, per tant, disposa de menys personal, menys metges, menys infermeres, menys llits i menys serveis".

Ordeig creu el gerent a temps complet hauria de treballar "per poder recuperar tot allò que s'ha perdut i per millorar l'assistència als ciutadans". El regidor està convençut que "compartir gerència amb l'Hospital de Tremp seria un pas enrere en la gestió i una altra ocasió perduda per tirar endavant la millora del centre".

Decisió del Patronat de la Fundació Sant Hospital

Cal recordar que el Patronat de la Fundació Sant Hospital (FSH) i l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), de la qual depèn l’Hospital Comarcal del Pallars, han iniciat un procés de selecció per a la contractació d’un director conjunt. Aquesta decisió es va prendre al Patronat urgellenc per àmplia majoria.

La convocatòria del lloc de direcció s’emmarca en la iniciativa d’establir una Xarxa d’Hospitals de l’Alt Pirineu, sota el patrocini del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el CatSalut. Les bases de la selecció assenyalen que l’objectiu final de la proposta serà “la construcció de col·laboracions per enfortir i consolidar els serveis assistencials hospitalaris de les comarques de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça”. Cada institució (FSH i GSS) mantindrà el caràcter jurídic propi i la plena autoritat a través dels seus òrgans de govern.

Suma d'esforços

Fonts del Patronat de la FSH defensen que aquesta aliança “estratègica” permetrà que l’Hospital de la Seu sumi esforços amb altres centres per oferir un millor servei. Així mateix, la direcció de l'hospital urgellenc continuaria l’esquema establert amb l’anterior gerència, a càrrec de Mateu Huguet, que ara dirigeix el GSS, en què ja es va estructurar un quadre de comandament que facilita “l’estabilitat i una bona gestió”, ja que també hi són integrats el director assistencial, la directora d’infermeria, la directora econòmica i la responsable de qualitat. Les mateixes fonts recorden que els dos darrers anys l’Hospital de la Seu ha tancat "amb bons nivells de qualitat assistencial i sense pèrdues".

 

Mostrar formulari de contacte