Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Dimiteix l'alcalde de Bellver de Cerdanya per la polèmica en relació amb una masia propietat d'un fill

Dimiteix l'alcalde de Bellver de Cerdanya per la polèmica en relació amb una masia propietat d'un fill

SOS Pirineus havia denunciat la construcció de l'habitatge perquè la considera il·legal. El batlle, en canvi, defensa tot el procés constructiu i en el seu comiat acusa l'oposició de "deslleial i falsa"

L'edificació de Bellver de Cerdanya que qüestiona l'entitat SOS Pirineus (Foto: SOS Pirineus)
L'edificació de Bellver de Cerdanya que qüestiona l'entitat SOS Pirineus (Foto: SOS Pirineus)
21/04/2022 17:45

L'alcalde de Bellver de Cerdanya, Francesc Xavier Porta, ha enviat una carta als veïns del municipi en la qual els comunica que d'aquí a pocs dies deixarà l'alcaldia. Porta dimiteix per la polèmica per la construcció d'una masia per part d'un dels seus fills, actualment regidor i que també deixarà el càrrec properament.

Porta ha justificat la decisió perquè afirma que no li agrada ni la "tensió" que ha generat la polèmica ni, especialment, els "insults" que ha rebut per part de l'oposició, a la qual ha acusat de "deslleial, falsa i preocupada només per la desqualificació a les xarxes socials" cap a l'equip de govern i la seva persona.

Francesc Xavier Porta ha estat al capdavant de l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya al llarg dels darrers 15 anys i en va ser regidor durant 16 més. En aquest sentit, ha dit que "ja és hora de plegar" i "deixar pas a nous lideratges". El batlle, que al·lega motius de salut per a la dimissió, ha agraït les mostres de suport que ha rebut, alhora que defensa que deixa el consistori "en una situació econòmica sanejada, amb projectes per executar i finançats, un govern preparat i una plantilla de treballadors excel·lent".

La denúncia en relació amb la construcció la va impulsar SOS Pirineus. Des d'aquesta entitat conservacionista asseguren que el fill de l'alcalde ha construït una casa sobre una antiga barraca d'eines que formava part d'unes mines de manganès. El batlle ho nega i assegura que l'obra "està totalment emparada dins de la legalitat", alhora que defensa la transparència de tot el procés d'obres. Tot i això, el grup ecologista ha presentat una al·legació al consistori per demanar la paralització de la modificació del Catàleg de Masies i Cases Rurals en sòl no urbanitzable, on es vol incloure l'edifici.

 

Mostrar formulari de contacte