Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal de l'Alt Urgell aprova les bases per a ajuts a activitats juvenils

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell aprova les bases per a ajuts a activitats juvenils

L'ens ha celebrat aquest dijous l'últim plenari abans de la pausa d'agost. Durant la sessió s'ha anunciat que Quim Torra presidirà el 20è aniversari del Camí dels Bons Homes
Ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
27/07/2018 11:26

El ple d'aquest juliol del Consell de l'Alt Urgell ha aprovat diversos punts relatius a convenis de l'ens comarcal, com també les bases d'una partida d'ajuts per a la realització d'activitats juvenils.

La sessió era l'última abans de la pausa d'agost, per la qual cosa s'hi va incloure diversos punts que estaven pendents d'aprovació. El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha detallat que entre aquests temes hi havia el conveni amb l'Ajuntament d'Organyà per a la Fira del Llibre del Pirineu, que inclou una aportació de 2.600 euros als Premis Homilies i el suport logístic i de contactes a l'hora de convidar escriptors, com també la participació en l'organització i en el jurat.

El ple també ha aprovat una addenda de 6.856 euros per al pla Impulsa, que es duu a terme conjuntament amb l'Ajuntament de la Seu i el SOC, i l'adhesió a la Plataforma Virtual d'ocupació de Globalleida, amb la col·laboració del CETAP. Pel que fa als ajuts a activitats juvenils, aquesta partida s'adreça als municipis de menys de 1.500 habitants; és a dir, tots els de la comarca tret de la Seu i Oliana. L'objectiu és recolzar els municipis amb poca població que promouen actes per a joves o bé casals d'estiu.

20 anys del Camí dels Bons Homes

D'altra banda, durant el plenari es va anunciar que el president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà a l'acte central del 20è aniversari del Camí dels Bons Homes, previst pel dia 5 d'agost a Josa de Cadí. Al ple del mes passat ja es va avançar la celebració d'aquesta jornada commemorativa i es va anunciar que, a més a més, es farà s'hi farà un reconeixement a l'exconseller de la Presidència, Jordi Turull, un dels polítics catalans actualment empresonats pel sistema judicial espanyol.

Turull, que manté des de fa anys una estreta vinculació amb Josa, s'ha implicat sempre en la promoció del vessant sud del Cadí i des del Govern també va ajudar a promocionar aquesta ruta que inclou les comarques del Berguedà, la Cerdanya, l'Alt Urgell i el Solsonès juntament amb el departament de l'Arieja. La ruta principal del Camí dels Bons Homes va del castell de Montsegur al santuari de Queralt tot travessant el Cadí.

Mostrar formulari de contacte