Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell de l'Alt Urgell recorda que no té competències per tramitar ajuts per a les escoles municipals de la Seu

El Consell de l'Alt Urgell recorda que no té competències per tramitar ajuts per a les escoles municipals de la Seu

Josefina Lladós lamenta que Compromís X Pirineu "insisteixi" a reclamar una qüestió sobre la qual l'ens ja hi ha respost en anteriors plenaris. La presidenta comarcal hi afegeix que la concessió d'aquesta partida depèn de cada ajuntament i que no es poden acordar de manera discrecional
Centre Cultural Les Monges de la Seu
16/11/2021 14:00

L'equip de govern del Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha recordat que aquesta administració "no és competent" per concedir ajuts per a la matrícula de les escoles municipals de Música, Art i Dansa que hi ha a la Seu d'Urgell. La presidenta de l'ens, Josefina Lladós, ha lamentat aquest dimarts que Compromís X Pirineu "insisteixi" a reclamar una qüestió sobre la qual el ple comarca ja s'ha pronunciat anteriorment, en resposta a la reclamació que ha fet la portaveu d'aquest grup, Carlota Valls, perquè una família resident a Castellnou de Carcolze (al municipi del Pont de Bar) pugui tenir accés a la bonificació del 20% de què gaudeixen les persones empadronades a la capital comarcal.

En referència al comunicat publicat ahir dilluns, Josefina Lladós ha respost que Valls, "després del temps que porta com a consellera, ja hauria de conèixer l'àmbit competencial de l'administració comarcal", i ha lamentat que el grup de l'oposició "vulgui tornar a barrejar el Consell en aquest tema". La dirigent comarcal hi ha afegit que, tenint en compte que aquest tema ja s'havia debatut al plenari, creu que "ara ja no és desconeixement, sinó una altra cosa". Respecte del debat que ja hi va haver, Lladós ha reiterat que la decisió d'atorgar ajuts concrets "al final és una decisió sobirana de cada ajuntament" i veu "delicat i preocupant que Valls vulgui que un ajuntament doni una subvenció a dit i a discreció a una família, perquè al final els ajuntaments hem de vetllar perquè la gestió del diner públic sigui de tots i que es faci amb la màxima rigorositat i transparència". També apunta que possibles ajuts com aquests "han de tenir unes bases clares i han de ser el màxim d'universals".

Més enllà de definir a qui correspon la competència, la presidenta del Consell ha recordat que en aquest cas es tracta de "matèries extraescolars i optatives" i que, "en tot cas, el que s'hauria de valorar, i ja ho estan fent els ajuntaments, és si cal ajudar aquelles famílies que, per motius econòmics, no poden assumir aquestes activitats extraescolars". En aquest sentit, Lladós considera "perillosa aquesta línia de demanar ajudes puntuals a famílies concretes", perquè creu que "demostra un desconeixement preocupant del funcionament de l'administració local i també de la comarcal".

Finalment, Josefina Lladós ha volgut respondre a la valoració en què Carlota Valls afirmava que sent "vergonya aliena amb aquest equip de govern que s’omple la boca parlant de despoblació i després deneguen ajuts de 3 euros a famílies que per viure en pobles, ser nombroses o monoparentals, haurien de rebre tot el suport possible des de les administracions locals”. Lladós creu que la consellera "abans de dir que sent vergonya aliena pel que té a fora, hauria de mirar el que té a dins", i que Valls "hauria de sentir vergonya de formar part d'un partit que defensa, apuntala i tapa les vergonyes d'una monarquia corrupta com és l'espanyola, d'un partit que no és capaç de derogar la 'llei mordassa' o de reformar la llei laboral a benefici dels treballadors com diu que farà des de fa temps, i d'un partit que ha sigut còmplice necessari i segueix sent protagonista actiu de la repressió que encara afecta el nostre país". La presidenta comarcal acaba dient que "abans de parlar de vergonya aliena de l'equip de govern comarcal, (Valls) hauria de fer un exercici d'introspecció".