Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Consell Comarcal del Pallars Sobirà reprova les conseqüències de les aturades parcials a Espot i Port Ainé

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà reprova les conseqüències de les aturades parcials a Espot i Port Ainé

Hotels, restaurants, comerços, escoles d'esquí i d'altres negocis locals trameten a l'ens el "malestar general" per aquesta situació i en lamenten el perjudici econòmic i d'imatge per a la comarca

Estació d'esquí de Port Ainé (Foto: ACN)
Estació d'esquí de Port Ainé (Foto: ACN)
13/03/2023 12:05

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, i d'altres representants de l'ens comarcal han criticat públicament les conseqüències de les aturades parcials convocades aquests dies pel sindicat UGT a les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé, alhora que s'han solidaritzat amb les empreses locals que pateixen les conseqüències de la mesura, en forma d'anul·lació de reserves i menys afluència de visitants.

El Consell pallarès ha lamentat aquesta situació i s'han compromès a traslladar a les diverses parts la preocupació expressada tant per hotels com per restaurants, comerços, escoles d'esquí o empreses de lloguer de material, entre molts altres àmbits que els hi han fet arribar el seu "malestar general", tal com ho ha definit la institució. A banda dels efectes econòmics immediats, les petites empreses locals alerten de la "mala imatge" que creuen que aquesta aturada els pot causar.

Insten les parts a "tornar a la negociació"

Per tot plegat, el Consell Comarcal ha instat les parts implicades -FGC i sindicats- a "tornar a la taula de negociació" i a desconvocar les aturades que encara hi ha previstes per aquest cap de setmana vinent. Carlos Isús i d'altres representants de la comarca han rebut diversos empresaris que s'han vist perjudicats per la vaga. A la trobada es va parlar de les repercussions que tenien les aturades en les empreses externes vinculades a les estacions, les quals lamenten el fet de no poder tenir "veu pròpia" en les negociacions i no poder-hi dir la seva.

A més d'Espot i Port Ainé, les aturades també han afectat La Molina. En aquest cas, les han convocat els representants de la Intersindical, que són minoritaris al comitè d'empresa de l'estació cerdana, on escoles d'esquí i d'altres negocis vinculats al sector també han manifestat el malestar per aquesta mesura.

Mostrar formulari de contacte