Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Doctor Music Festival confirma que deixa Escalarre i es trasllada a Montmeló

El Doctor Music Festival confirma que deixa Escalarre i es trasllada a Montmeló

La promotora lamenta el canvi per l'informe negatiu de l'ACA, arran d'una denúncia de dos grups ecologistes. Tots els empadronats al Pallars Sobirà tindran l'opció d'entrada gratuïta als concerts
02/04/2019 13:55

La no celebració del Doctor Music Festival al Pirineu ja és un fet. La promotora Doctor Music ha confirmat aquest dimarts, en una roda de premsa, que el retorn del conegut com a "Festival de la Vaca" no serà al seu emplaçament original, sinó al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, a causa que la negativa de l'Agència Catalana de l'Aigua arran d'una denúncia dels col·lectius ecologistes IPCENA i Rius amb Vida.

El director i fundador del festival, Neo Sala, ja va avançar la setmana passada que l'esdeveniment podria canviar d'emplaçament i ara ho ha certificat. Sala ha culpat novament del trasllat l'ACA i els grups conservacionistes, i ha criticat la interpretació “exagerada” de la normativa sobre riscos. Alhora, el promotor musical ha lamentat el perjudici que el trasllat pot suposar per a les Valls d'Àneu i per a tot el Pallars, tot reiterant que la seva prioritat era que el festival es tornés a fer a Escalarre.

Sala ha detallat que tenen poques esperances que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) rectifiqui el dictamen de l'ACA i que per tant, tenint en compte que només resten tres mesos, necessiten començar a treballar en l'emplaçament alternatiu, per respondre tant als compromisos adquirits amb grups, artistes i patrocinadors com a la demanda dels seus seguidors.

Tanmateix, Neo Sala ha explicat que l'organització vol tenir "un gest" amb el territori, en agraïment a les accions reivindicatives que s'han dut a terme per reclamar al Govern que el festival es quedés a Escalarre. Per això, ha convidat a assistir-hi els habitants del Pallars Sobirà: tots els empadronats en aquesta comarca tindran entrada gratuïta als concerts si desitgen assistir-hi.

Una altra novetat que s'ha presentat és que el Doctor Music reduirà els dies de durada i també el preu dels abonaments. En comptes de quatre dies com estava previst a Escalarre, es farà en només tres dies: divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 de juliol. En conseqüència, els passis seran més assequibles i es tornarà a organitzar l'ordre dels concerts, per encabir-hi els que estaven previstos per al dia 11.

D'altra banda, entre les bandes que actuaran a la primera jornada, el dia 12, hi haurà el grup pallarès Maritrini y Sussicarios, que s'ha fet viral per la publicació d'un videoclip que ironitza sobre la prohibició de l'ACA, l'hipotètic risc d'inundabilitat a Escalarre i el grup conservacionista IPCENA, amb l'aparició de vaques amb flotadors i de gent fent surf o esquí aquàtic damunt dels prats.

Possible demanda del Pallars Sobirà contra l'ACA

L'anunci arriba poques hores després que el Consell d'Alcaldes del Pallars Sobirà hagi anunciat la intenció de presentar una demanda contra l'ACA per danys i perjudicis, com a responsable de la no celebració del Doctor Music Festival a la comarca. Els batlles volen quantificar la pèrdua econòmica que suposarà per a tot el territori la marxa del certamen, per posteriorment reclamar legalment els diners a l'organisme públic.

D'altra banda, dissabte passat uns 300 veïns i veïnes del Pallars, tant del Jussà com del Sobirà, van dur a terme una marxa lenta de protesta, que va començar a Tremp i va finalitzar als prats de Santa Maria d'Escalarre. Com a cloenda hi va haver concerts de grups locals, una recollida de signatures i la lectura d'un manifest que demanava l'autorització del festival a les Valls d'Àneu, alhora que denunciava les traves administratives a aquest i a d'altres projectes per dinamitzar la zona, normalment per normatives mediambientals.

  • Presentació del Doctor Music Festival 2019, l'any passat a Escalarre (Foto: ACN)
  • Nou cartell de grups i dates del Doctor Music Festival 2019