La cervesa El Gall Negre, premiada per tercer any consecutiu al Barcelona Beer Challenge
La firma d'Arsèguel ha revalidat la medalla de plata en la categoria Amber Malty European Lager, enguany amb la 'Bock'. És el quart reconeixement que obtenen al principal certamen de cervesa artesana del sud d'Europa, que enguany comptava amb més de 1.300 referències
La companyia El Gall Negre Cerveses i Aiguardents, d'Arsèguel, ha estat premiada per tercer any consecutiu al Barcelona Beer Challenge, el principal certamen cerveser del sud d'Europa, que s'ha celebrat aquest cap de setmana passat a la capital catalana.
En aquesta edició, El Gall Negre ha obtingut la medalla de plata en la categoria Amber Malty European Lager, per la seva cervesa 'Bock'. El premi el va recollir Jordi Blasco. El podi el van compartir amb la firma Founders Brewing, dels Estats Units (medalla d'or), i Birrificio Otus, d'Itàlia (plata). Aquest és ja el quart reconeixement que la marca alturgellenca obté al Barcelona Beer Challenge, després que l'any 2020 es van estrenar amb dues medalles i que al 2021 van obtenir una altra plata, per la seva varietat 'Märzen', en la mateixa categoria en què han estat premiats enguany.
En aquesta edició 2022, al concurs barceloní s'hi havien presentat fins a 1.315 cerveses, de 215 marques diferents provinents de 15 països d'arreu del món, principalment d'Europa. Hi havia un total de 64 categories i 60 jutges que determinaven les referències premiades.
Actualment les cerveses d'El Gall Negre es distribueixen sobretot en establiments de l'Alt Urgell i de comarques veïnes, tot i que també han estès la seva presència a la resta de Catalunya. A Barcelona, per exemple, ja es poden trobar al supermercat Caprabo de l'Illa Diagonal i en alguns bars i botigues especialitzades. A més a més, al llarg del darrer any s'han donat a conèixer en revistes i publicacions dedicades a la cervesa.
Jordi Blasco Jungbauer es va formar com a cerveser i malter a l’Escola de Cervesers de Munic, i després com a Mestre Cerveser i Mestre Malter a la Doemens Akademie, també a Baviera (Alemanya). En la seva formació ha combinat la part acadèmica amb la part laboral, atès que ha treballat tant en una cervesera industrial i totalment automatitzada com en una de petita, en la qual tots els procesos eren manuals. Allà va agafar experiència en totes les seccions i parts dels processos d'elaboració. Les cerveses que fan són Lagers clàssiques alemanyes: Hell, Märzen, Festbier i Bock. Tot i això, tenen la perspectiva d’ampliar el ventall de varietats. Les elaboren tot seguint la Llei de Puresa alemanya de 1516 i per això fan servir exclusivament aigua, malta, llúpol i llevat, sense cap tipus d’additius.