Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova una moció contra el recurs de l'Estat a la Llei Catalana d'Emergència Social

La Seu aprova una moció contra el recurs de l'Estat a la Llei Catalana d'Emergència Social

El text, debatut a instàncies de Convergència, va comptar amb el suport de Compromís i ERC, mentre que la CUP va abstenir-se. El consistori continuarà donant resposta a necessitats bàsiques malgrat les traves legals del Govern espanyol
Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell
11/05/2016 19:57

El ple de l'ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns una moció de rebuig al recurs que ha presentat el Govern espanyol a la Llei d'Emergència Social aprovada pel Parlament de Catalunya. El text, debatut a instàncies de Convergència, va obtenir el suport de Compromís i ERC, mentre que la CUP va abstenir-se.

La proposta advoca per "continuar donant resposta, directa o a través del Consorci d'Atenció a les Persones (CAPAU), a les necessitats bàsiques en l'àmbit dels subministraments bàsics i l'emergència habitacional". Alhora, rebutja la decisió del Govern espanyol de recórrer aquesta llei "que afecta directament a les persones amb menys recursos i alhora limita la capacitat d'actuació de les administracions per combatre les problemàtiques d'emergència social".

La moció també vol "donar suport a l'acord de la cimera entre Govern, Parlament i entitats municipalistes i socials" per "elaborar ràpidament una nova normativa per recuperar ràpidament eines d'actuació", apunten, "perdudes arran de la decisió del Govern espanyol i el TC". Finalment, demanen tant a les entitats bancàries com a les companyies subministradores "que no s'aixequin de les taules de negociació i assumeixin de manera corresponsable el seu paper en la solució per evitar talls, com ja es fa a la Seu amb HIULS i PEUSA, en treball conjunt amb el CAPAU i Càritas".

Posicionament dels grups

La iniciativa de Convergència va rebre el vistiplau de Compromís, que va remarcar que es tracta d'una llei "útil" exercida per l'administració més propera al ciutadà. La regidora Paqui Gómez va subratllar la importància d'actuar d'una manera responsable per vetllar pels més desprotegits i ajudar els col·lectius que ho requereixen.

Per la seva banda, Xavi Munt, d'ERC, va qualificar la suspensió de la llei "d'ofensiva de l'Estat" i de "suspensió encoberta de l'autonomia de Catalunya", per la qual cosa va afirmar que la independència evitarà aquest tipus de situacions. Munt va mostrar-se favorable a la moció i va felicitar la tasca del Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell.

El regidor de la CUP, Pau Lozano, va optar per l'abstenció malgrat estar d'acord en línies generals amb el text. Per Lozano, el consistori ja va donar suport el 9-N a la declaració de ruptura del Parlament amb l'Estat espanyol i "no cal plantejar-se cap qüestió vinculada al Tribunal Constitucional".

La tinent d'alcalde de Serveis Socials, Anna Vives, va expresar al final del plenari la voluntat de seguir amb les polítiques de suport als col·lectius amb més dificultats pel que fa a necessitats bàsiques, malgrat els obstacles que està posant l'Estat a les mesures impulsades des de Catalunya. "Tothom qui ho ha necessitat ha tingut suport a la Seu, i continuarà essent així", va reblar.

Mostrar formulari de contacte