Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu comptarà amb un estudi dels pisos buits abans del febrer

La Seu comptarà amb un estudi dels pisos buits abans del febrer

Aprovades en el ple municipal dues mocions de Compromís X La Seu i la CUP per destinar a lloguer social els habitatges propietat dels bancs o la SAREB
Ple municipal de la Seu d'Urgell (11.11.2015)
12/11/2015 12:25

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell comptarà abans del pròxim mes de febrer amb un estudi del parc vacant d'habitatges a la ciutat. L'equip de govern (CDC) ha assegurat que aquest document es troba en la darrera fase d'elaboració i, un cop es disposi d'una xifra confirmada i la titularitat, s'estudiaran les mesures adients per evitar que els pisos continuïn tancats. En aquest sentit, aquest dimecres s'ha aprovat en el plenari del mes de novembre dues mocions de la CUP i Compromís X La Seu per destinar a lloguer social els habitatges propietat de bancs o de la SAREB dels quals no se'n faci ús.

El text de la Candidatura d'Unitat Popular, que va incloure alguns canvis a instàncies de l'equip de govern, va obtenir el suport de tots els grups municipals (CDC, Compromís X La Seu i ERC). La proposta contempla territorialitzar l'acció de la SAREB i gestionar-la des de la Seu; finalitzar l'estudi de pisos buits abans del 31 de gener de 2016, a més de vetllar pel compliment de les mesures que contempla la llei en aquest tipus d'habitatges i tenir en compte la possibilitat de destinar-los a col.lectius desafavorits.

La tinent d'alcalde de l'àrea d'Atenció a les Persones, Anna Vives, va coincidir amb el fons de la moció i va recordar l'esforç fet per l'equip de govern en política d'habitatge durant els últims anys. Així, va indicar que s'ha tancat recentment un conveni amb l'Agència Catalana d'Habitatge per tenir accés a un pis en cas d'emergència social. "També s'ha atorgat en els darrers 3 anys gairebé 700 ajuts en aquest àmbit, en lloguer just, per exemple", explicava en el ple.

Desacord en l'opció de compra

Per la seva banda, la moció de Compromís X La Seu va progressar gràcies al suport d'ERC, tot i que s'hi van oposar CDC i la CUP. El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, va plantejar el text destacant que s'hauria de permetre una opció de compra en aquest tipus de pisos, matís que va ser rebutjat per Pau Lozano, de la CUP. Això va evitar unir les dues mocions. "Seria tornar a pagar uns pisos que ja hem finançat entre tots", va replicar Lozano.

Anna Vives va justificar el no alertant que les dades de la moció de Compromís són del 2011 i aquesta xifra ha canviat substancialment. També va assegurar que el consistori ja té mecanismes establerts amb la Generalitat de Catalunya per gestionar aquests pisos. "La proposta ens insta a complir acords que ja s'estan complint", remarcava.

Compromís X La Seu demana un acord per establir urgentment mecanismes de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament urgellenc per tal que les entitats bancàries i la SAREB (ens participat amb un 45% de capital públic) facilitin per a lloguer social els pisos buits que són de la seva propietat. El text també proposa estudiar la possibilitat de fer ús de les opcions de compra, amb suport de la Generalitat, dels habitatges desocupats d’aquestes mateixes entitats per dedicar-los llogar-los directament des de l’administració pública. Òscar Ordeig va subratllar la importància de fer un replantejament en la política d'habitatge de la ciutat.

Mostrar formulari de contacte