Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'associació La Seu Tech City es constitueix amb l'aval de 24 socis fundadors i 6 entitats col·laboradores

L'associació La Seu Tech City es constitueix amb l'aval de 24 socis fundadors i 6 entitats col·laboradores

Serà l'òrgan de governança del projecte Pirineus Tech Mountain, que tindrà la seva seu permanent a la Ciutadella de Castellciutat. L'acte de signatura i presentació s'ha fet a la Sala de Sant Domènec
19/05/2022 18:10

El 'hub' tecnològic del Pirineu comença a caminar mitjançant la constitució de l’associació La Seu Tech City, que s'ha presentat aquest dijous a la Sala de Sant Domènec i que serà l'òrgan de governança del projecte 'Pirineus Tech Mountain', que s'ubicarà a la Ciutadella de Castellciutat quan s'enllesteixin els treballs de sanejament i urbanització d'aquest recinte. L'acte ha estat presidit per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana; el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra, Jordi Gallardo

La Seu Tech City neix amb la implicació de 24 socis fundadors i 6 entitats col·laboradores, entre elles les empreses més importants del territori, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i la Cambra de Comerç de Lleida, juntament amb La Salle Technova-Universitat Ramon Llull i l'INEFC, en la part formativa. També es compta amb el suport del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori (mitjançant FGC, l'IDAPA i la Fundació i2CAT) i el Departament d’Empresa, que hi serà present amb Eurecat). 

Francesc Viaplana, ha remarcat que “la presència de connectivitat ha de permetre l’establiment d’activitats tecnològiques arreu del territori, i el Pirineu no en pot quedar exclòs, sinó tot el contrari". Per Viaplana, "aquest ha de ser un dels nostres puntals per revertir el despoblament, per retenir el nostre talent jove i atreure’n de forà”. L'alcalde de la Seu ha explicat que una altra motivació de l’equip de govern municipal és la de "proporcionar eines a les empreses actuals i a les de nova creació pel seu desenvolupament tecnològic i empresarial". I ha recordat que, tal com ja van defensar "des de bon començament, aquest projecte reeixirà si les empreses hi creien i hi apostaven", i "veient el llistat d’empreses fundadores d’avui ho hem aconseguit". Per això, en nom de la ciutat, els ha donat les gràcies perquè sense elles "no hauria estat possible arribar fins aquí”. 

Jordi Puigneró ha manifestat que “som davant d’un projecte ja no de futur sinó de present pel Pirineu, en un sector que porta creixent en ocupació els darrers cinc anys al ritme del 10% anual", i subratlla que "no hi ha cap sector que estigui creixent a Catalunya a aquest ritme, i per tant, és un sector d’oportunitats laborals i salarials". Tot això, ha afegit Puigneró, "ajuda en el nostre doble propòsit: contribuir que el nostre país agafi el tren de la transformació digital i de creació de llocs de treball de qualitat, i que ho faci aprofitant les oportunitats del territori, i en concret donant oportunitats al Pirineu”. 

"Ecosistema de talent"

A l'acte també s’ha presentat ‘Pirineus Tech Mountain’, per part del vicealcalde de la Seu i regidor de Projectes Estratègics, Jordi Fàbrega, juntament amb Josep Miquel Piqué, de La Salle Technova-Universitat Ramon Llull, com a soci fundador de l’associació La Seu Tech City. Fàbrega i Piqué han explicat que aquest "és un projecte innovador que pretén esdevenir un veritable ecosistema de talent" al voltant de les noves tecnologies en les activitats rurals i de muntanya: turisme, lleure i cultura; esports de muntanya; ramaderia i agricultura; recursos naturals; i qualitat de vida a l’àmbit de la muntanya. 

Aquest nou hub tecnològic començarà a posar-se en marxa a partir del segon semestre d’aquest any 2022, a través d’un professional que el dinamitzi i gestioni, tot creant sinergies amb el laboratori 5G del Pirineu. Aquest hub s’ubicarà, de moment, al Centre Tecnològic i Empresarial de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell on hi haurà despatxos, zona de coworking i on tindrà lloc alguna formació pràctica en noves tecnologies. 

Amb el guiatge La Salle Technova, es buscaran els projectes que puguin interessar als socis de l’associació, amb sinergies entre ells, per tal de poder identificar les primeres accions concretes a nivell formatiu i empresarial.  

És previst que, un cop consolidat el projecte, ‘Pirineus Tech Mountain’, així com diferents empreses tecnològiques, s'ubiqui a mitjà termini a la Ciutadella de Castellciutat, un espai de més de 60.000 m2 que ofereix un gran potencial per esdevenir aquest ecosistema de talent pirinenc d’activitats de muntanya. Precisament ahir, al programa 'Fil Directe' de RàdioSeu, Francesc Viaplana va avançar que aquests propers mesos l'empresa CEVASA, propietària de part dels terrenys, començarà els treballs de construcció d'un nou vial d'accés al cap del poble de Castellciutat, que formen part del projecte de sanejament i urbanització d'aquest sector.

La Seu Tech City 

En la constitució de l’associació La Seu Tech City hi ha intervingut representants d’algunes de les entitats i empreses que la integren com Xavier López, director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat; Rosa Paradell, directora d’Innovació i Desenvolupament de Negoci per al sector públic de la Fundació i2CAT; Jordi Vilarrubla, responsable de Sistemes de l’empresa Semic Serveis Informàtics SA La Seu d’Urgell; i Marcel Dorna, director general de la Productora Elèctrica Urgellenca SA (PEUSA). 

L’acte ha finalitzat amb la lectura i la signatura de l’acta de constitució de l’associació La Seu Tech City. 

  • Constitució de l'associació La Seu Tech City, a la Sala de Sant Domènec
  • La Sala de Sant Domènec, durant l'acte de constitució de La Seu Tech City

Mostrar formulari de contacte