Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'obra social 'La Caixa' col·labora amb la botiga 'online' de Nougrapats

L'obra social 'La Caixa' col·labora amb la botiga 'online' de Nougrapats

L'aportació econòmica va destinada al desenvolupament i millora de l'empresa d'inserció sociolaboral, promoguda per Càritas d'Urgell
Lliurament del donatiu de 'La Caixa' a Nougrapats (Foto: Càritas d'Urgell)
05/07/2016 18:35

L'Obra Social 'La Caixa' ha fet aquest dimarts una aportació econòmica per tirar endavant el projecte de la botiga 'online' de l'empresa d'inserció Nou Grapats, promoguda per Càritas d'Urgell. El director de l'Àrea de Negoci Berguedà-Cerdanya, Jordi Porta, i el director de l'oficina central de la Seu d'Urgell, Joan Miquel Pascual, han lliurat al responsable de l'entitat solidària, Josep Casanova, un donatiu de 12.000 euros.

La col·laboració feta va destinada al desenvolupament i millora de l'empresa i la seva vessant tecnològica, tal i com recull un conveni signat per ambdues entitats. Càritas d'Urgell ha agraït l'aportació de 'La Caixa' i la de "tantes altres persones anònimes" que fan possible "dur a terme l'objectiu d'ajudar i donar suport als que ho necessiten".

Grapats.com és el primer portal de venda de roba de segona mà que Càritas ha posat en marxa a nivell de tot l'Estat espanyol. El canal online de Nou Grapats, l'empresa d'inserció sociolaboral promoguda per l'entitat, comercialitza des del passat mes de març la roba que serveix de base de treball per al projecte que es va posar en marxa el setembre passat i que està ubicat a l'avinguda Guillem Graell de la Seu.

Projectes d'inserció sociolaboral

Actualment, Nou Grapats dóna feina a 12 persones; concretament, 6 treballadors d'estructura i 6 d'inserció. Aquesta tasca aporta un estalvi al sector públic de 15.050 euros, ja que suporta el cost de produir inserció, disminueix la dependència econòmica del serveis socials i, amb la reutilització, ajuda a reduir les taxes d'abocament i el cost de recollida a les administracions locals.

L'any 2015 es van recollir un total de 215.000 kg de residu tèxtil, un 22 per cent més que l'any 2014, quan la xifra va ser de 175.000 kg. S'han invertit més de 500.000 euros en projectes de Nougrapats; concretament, en la reforma i equipament de la nau de tria, el tractament i emmagatzematge de roba; la compra de vehicles per a la recollida de roba i els serveis logístics.

 

 

Mostrar formulari de contacte