Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ordeig proposa revisar i potenciar el model d'hospitals de muntanya

Ordeig proposa revisar i potenciar el model d'hospitals de muntanya

El Parlament ha aprovat una esmena del diputat del PSC i portaveu de Compromís per dotar els centres mèdics de més recursos. Compromís reclama "recuperar professionals i especialitats perdudes"

Sant Hospital de la Seu
Sant Hospital de la Seu
01/02/2019 13:05

El Parlament de Catalunya ha aprovat una esmena del diputat del PSC Òscar Ordeig, en relació a una moció que havia presentat el grup parlamentari de C's, en què es demana "la revisió i potenciació del model d'Hospital de Muntanya". La petició formava part d'un conjunt de propostes que el també portaveu de Compromís X La Seu havia presentat de cara a incentivar les zones rurals.

Pel que fa al punt que feia referència a la sanitat i que finalment s'ha aprovat, Ordeig reclamava que es dotessin els hospitals del Pirineu "amb els recursos suficients que evitin els desplaçaments llargs, amb els perjudicis econòmics i socials pels pacients i familiars que això comporta". També va proposar que es garantís l’accessibilitat als serveis sanitaris bàsics al Pirineu.

Sobre aquest punt, el grup de Compromís ha insistit al llarg de la darrera legislatura a criticar les "retallades" que considera que hi ha hagut al Sant Hospital de la Seu, a les quals atribueixen la "conseqüent reducció de serveis sanitaris" que, asseguren, "ha comportat un augment de les derivacions a d’altres centres hospitalaris", principalment a Lleida o bé a Barcelona, per rebre tractaments, visites o proves diagnòstiques. El grup municipal urgellenc creu que aquestes derivacions "es justifiquen quan la patologia del malalt requereix una atenció especialitzada o molt greu, però no quan és provocada per les retallades de serveis bàsics" que, subratllen, "perjudiquen greument les famílies de les zones de muntanya". Per això, conclouen que "cal retornar aquests recursos i canviar la situació actual".

Òscar Ordeig emfatitza que “l’accés als serveis sanitaris i de salut és un dels serveis públics bàsics més importants i valorats pels ciutadans”, i hi afegeix que “són vitals per evitar el despoblament de les zones de muntanya”.

Mostrar formulari de contacte