Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / SOS Pirineus porta a la fiscalia la denúncia per un edifici d'un regidor de Bellver de Cerdanya

SOS Pirineus porta a la fiscalia la denúncia per un edifici d'un regidor de Bellver de Cerdanya

La plataforma sosté que la construcció és un "xalet" i assegura que hauria detectat d'altres "irregularitats" com ara la compra de terrenys per part de l'Ajuntament a la zona. L'electe, fill de l'alcalde, defensa que la instal·lació és un cobert agrícola
Construcció denunciada a Bellver de Cerdanya (Foto: SOS Pirineus)
09/05/2022 08:35

SOS Pirineus portarà a la Fiscalia la denúncia pública de la construcció feta per un regidor de l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya, fill de l'alcalde, a prop de les mines de l'Alay, un paratge del nucli d'Ordèn, al nord del municipi. En un comunicat, la plataforma conservacionista ha insistit a assegurar que aquesta edificació no és un cobert agrícola, com afirma l'electe, sinó un "xalet". L'entitat també ha fet arribar la documentació al Síndic de Greuges.

El col·lectiu indica ara que, a banda de la construcció de l'immoble, tenen constància d'altres presumptes "irregularitats", com serien la compra de terrenys no urbanitzables que l'Ajuntament hauria fet a la mateixa zona, en el marc d'una "possible operació vinculada al POUM de Bellver". L'aprovació definitiva d'aquest pla urbanístic, que ha de fer la Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i Aran, està "actualment suspesa", detallen. Per tot plegat, creuen que cal "una investigació més àmplia". 

Inicialment SOS Pirineus va qüestionar l'edificació que s'ha construït sobre una altra en runes, en un terreny rústic, i va presentar al·legació al consistori per demanar la paralització de la modificació del catàleg de masies i cases rurals en sòl no urbanitzable, on es volia incloure aquesta construcció. Tanmateix, el ple del 3 de maig passat va debatre la modificació del catàleg i va desestimar l'al·legació que havien presentat. Ara, han decidit anar més enllà i portar el cas a la via judicial. Paral·lelament, també han presentat una queixa al Síndic de Greuges i li han fet arribar la documentació de què disposen. 

Ara fa tres setmanes, l'alcalde, Francesc Xavier Porta, i el regidor de Cultura i Joventut, Joan Porta, van comunicar per carta la decisió de dimitir a curt termini arran de la denúncia pública, tot i que van defensar la legalitat de la construcció qüestionada i justificaven la renúncia per les amenaces i insults rebuts arran d'aquest fet per part d'opositors. Joan Porta assegura que l'edifici és un "cobert agrícola", que presentaran la documentació pertinent i que en base a això "ja hi haurà una persona responsable que decidirà si és correcte o no".

L'encara regidor exposa que la construcció "no té lavabo, llum cuina ni aigua" i entén que sense aquests elements no pot ser considerat com una casa. Per això, creu que el conflicte acabarà "en no-res" i hi afegeix que tant ell com el seu pare tenen "la consciència molt tranquil·la". Pel que fa a la renúncia, Joan Porta va valorar l'actuació d'alguns opositors i de SOS Pirineus al llarg de les darreres setmanes com "una pena i una demostració que la mala llet de certes persones pot trastocar la democràcia en un poble". En aquest sentit, l'edil ha acusat SOS Pirineus d'actuar per interessos polítics i partidistes.

Mostrar formulari de contacte