Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una seixantena de voluntàries de la Seu d'Urgell confeccionen 1.670 mascaretes casolanes

Una seixantena de voluntàries de la Seu d'Urgell confeccionen 1.670 mascaretes casolanes

L'Ajuntament urgellenc les distribuirà als comerciants. L'empresa d'inserció laboral Nougrapats s'encarrega de l'esterilització del material
Col·laboració de l'empresa Nougrapats
23/03/2020 18:20

Una seixantena de persones, entre modistes professionals i d'altres que tenen nocions de costura, han confeccionat en poc més d'un cap de setmana 1.670 mascaretes. A l'equip cal sumar cinc voluntaris més que s'han encarregat de preparar la roba per a la seva elaboració, amb lots de tela de cotó i goma, i un altre grup de quatre persones que fa el repartiment i recollida a domicili del material.

L'empresa d'inserció Nougrapats ha dut a terme aquest dilluns l'esterilització de les mascaretes casolanes. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell té previst distribuir-les dimecres, de 9 a 11 h, al sector del comerç, la restauració a domicili i empreses de productes de primera necessitat.

Els  establiments o negocis que no en disposin i en necessitin, poden posar-se en contacte amb el correu electrònic: alopez@espaiermengol.cat.

Iniciativa solidària

La iniciativa va sorgir divendres passat de diversos veïns de la Seu d'Urgell i compta amb la implicació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Pel que fa al material, tota la roba de cotó -la majoria nova i d'altra provinent de llençols rentats prèviament amb lleixiu a 60 graus- ha estat donada de forma altruista, així com els fils per confeccionar-les. El cost d'una part dels elements de subjecció que ha calgut comprar, com ara gomes, l'assumirà el consistori alturgellenc.

Material no homologat

A banda d'aquesta primera distribució, la intenció és continuar confeccionant mascaretes mentre sigui necessari, tot i que se subratlla que no estan homologades per a usos sanitaris. És per això que els promotors de la proposta adverteixen que la màscara "no eximeix en cap cas de seguir les mesures higièniques recomanades, com rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o bé amb una solució alcohòlica". La mascareta també s’ha de rentar bé abans de cada reutilització.

Material per a la Llar de Sant Josep

En una altre ordre de coses, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Fundació Sant Hospital han lliurat aquest dilluns un centenar de màscares i 400 guants a la Llar de Sant Josep.

 

Mostrar formulari de contacte