Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Compromís demana millores en neteja i manteniment al Sant Hospital

Compromís demana millores en neteja i manteniment al Sant Hospital

El grup municipal creu que cal invertir més per evitar el deteriorament d'alguns espais. També insta a recuperar la pèrdua de pressupost i no compartir gerent. L'FSH desmenteix les xifres de les retallades i defensa la col·laboració amb altres hospitals del Pirineu
Humitats en una paret del Sant Hospital de la Seu
21/02/2017 18:55

El grup municipal de Compromís X La Seu ha reclamat que el Sant Hospital de la Seu faci una inversió econòmica per millorar el manteniment i neteja, després de "rebre nombroses queixes d’usuaris i ciutadans pel deteriorament actual". Segons la formació, els darrers anys "el manteniment de les habitacions, sales d’espera, instal·lacions i serveis en general ha anat disminuint d’una forma preocupant".

A més a més, Compromís insisteix a reclamar la recuperació del pressupost perdut el darrers anys per garantir els serveis assistencials, però també per poder fer inversions de millora a l’edifici de l’Hospital. En un comunicat, sosté que "la retallada en contractació de serveis ha estat del 20% des del 2009", malgrat que al darrer ple municipal l'alcalde urgellenc i president del Patronat, Albert Batalla, va rebatre aquesta dada i va assegurar que la rebaixa ha estat "del 7,82%, quasi 5 punts per sota de la mitjana" de la resta d'hospitals catalans, que ha estat del 12,5%.

Segons CXLS, "si l’any 2009 la Fundació de l’Hospital rebia prop de 18 milions d’euros, els darrers anys pel mateix concepte n’ha rebut prop de 15 milions". Per contra, Batalla afirma que s'ha passat de 14.516.000 euros (2009) a 13.382.000 (2014), una rebaixa que, per tant, des del consistori limiten a poc més d'1,1 milions. En aquests números, el president del Patronat recorda que es té en compte que el pressupost del 2009 incloïa les obres als quiròfans i radiologia, mentre que la resta d'anualitats ja no integren els pagaments pels serveis de Pediatria i Salut Mental, que ara s'abonen de forma externa.

Precisament amb relació al plenari municipal, Compromís reclama el compliment de les mocions aprovades a la sessió de l’Ajuntament urgellenc i també al Parlament de Catalunya, que "obliguen a recuperar aquests diners retallats". Segons el portaveu del grup, Òscar Ordeig, “la davallada de diners, manca d’inversió i el fet de no tenir gerent comporta un deteriorament gradual dels espais i equipaments del centre sanitari". En aquest sentit, reclamen "un major compromís del seu president per resoldre les problemàtiques actuals i defensar l’Hospital davant de la Generalitat de Catalunya".

Gerència de l'Hospital

Finalment, i pel que fa justament a la direcció, Compromís reitera que l’Hospital de La Seu "porta mesos sense cobrir la plaça de gerent" i, alhora, "lamenta" la decisió de contractar el el futur un gerent de manera compartida entre els hospitals de la Seu i Tremp". Ordeig ho veu com una "pèrdua de dedicació i de control sobre la seva feina" i creu que el fet de compartir gerent agreuja aquesta "situació de deixadesa", perquè considera que "una institució de les dimensions de l’Hospital ha de disposar sempre d’una direcció". Ordeig conclou que "sense gerència és difícil assegurar millores i progressar com a institució".

Sobre aquest darrer punt, el Patronat de la Fundació Sant Hospital (FSH) han recordat que l'inici del procés de selecció per a la contractació d’un director conjunt "es va prendre al Patronat urgellenc per àmplia majoria". Des de l'órgan rector de l'FSH han defensat que aquesta "aliança estratègica” permetrà que l’Hospital de la Seu "sumi esforços amb d'altres centres per oferir un millor servei". La direcció de l'hospital urgellenc continuaria l’esquema establert amb l’anterior gerència, a càrrec de Mateu Huguet -que ara dirigeix el GSS- en què ja es va estructurar un quadre de comandament que, afirmen, "facilita l’estabilitat i una bona gestió”, ja que també hi són integrats el director assistencial, la directora d’infermeria, la directora econòmica i la responsable de qualitat. Les mateixes fonts recorden que els dos darrers anys l’Hospital de la Seu ha tancat "amb bons nivells de qualitat assistencial, i sense pèrdues".

La convocatòria del lloc de direcció s’emmarca en la iniciativa d’establir una Xarxa d’Hospitals de l’Alt Pirineu, sota el patrocini del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el CatSalut.

Mostrar formulari de contacte