Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Govern defensa el veto a celebrar el Doctor Music Festival a Escalarre

El Govern defensa el veto a celebrar el Doctor Music Festival a Escalarre

La Generalitat creu que la zona "té molts riscos de ser inundable" i anuncia que Quim Torra es reunirà de manera imminent amb els alcaldes del Pallars Sobirà

Els prats de Santa Maria d'Escalarre, emplaçament original del Doctor Music Festival (Foto: ACN)
Els prats de Santa Maria d'Escalarre, emplaçament original del Doctor Music Festival (Foto: ACN)
02/04/2019 18:05

La Generalitat considera "encertada" la decisió de l'Agència Catalana de l'Aigua de no autoritzar la celebració del Doctor Music Festival al seu emplaçament original a Escalarre. Així ho ha assegurat la nova consellera de la Presidència, la vallesana Meritxell Budó, que ha anunciat que el president Quim Torra atendrà "de manera immediata" la petició dels alcaldes del Pallars Sobirà mantenir una reunió per tractar aquesta i d'altres queixes plantejades des de la comarca.

Tot i la indignació que ha generat al Pallars la negativa de l'ACA a fer el festival a les Valls d'Àneu -que ha provocat el seu trasllat a Montmeló-, Meritxell Budó ha adduit que "mai no s'és prou rigorós" i dóna per bo el dictamen de l'agència en el sentit que considera que la zona escollida -que va acollir les tres primeres edicions del festival- "té molts riscos de ser inundable". A més a més, la portaveu del Govern ha insistit a comparar aquest risc amb la inundació d'un càmping a Biescas (Aragó) el 1996, el mateix argument que han fet servir les entitats conservacionistes IPCENA i Rius amb Vida. Alhora, la política vallesana ha tret importància a l'impacte econòmic del festival -que preveia uns 50.000 assistents- tot argumentant que aquests visitants "després se'n van".

Budó també ha dit que "el Pallars compta amb inversió econòmica per part de l'executiu", tot fent referència a la instal·lació properament d'un nou telecadira a Espot, per valor de 8,5 milions d'euros, als 6 milions per a millores al tren de la Pobla de Segur i al Parc Natural de l'Alt Pirineu. En tot cas, la portaveu del Govern ha reconegut que són conscients del ''malestar'' que aquesta decisió ha suposat al Pallars, des d'on es denuncia les constants traves a projectes locals, generalment per normatives mediambientals.

"La llei no ho permet"

La consellera de la Presidència ha afirmat que s'afrontarà amb els alcaldes "el debat per veure de quina manera es pot garantir el desenvolupament al territori". Tot i això, Meritxell Budó ha advertit que partiran "de la base que de vegades, els temes urbanístics no poden donar resposta" a aquestes demandes "perquè la llei no ho permet". Sobre aquesta justificació, aquests dies els alcaldes del Pallars Sobirà i del Jussà han denunciat que sovint aquestes lleis no s'adapten a la realitat del Pirineu, perquè estan fetes des d'una perspectiva urbana, i auguren que ara mateix el desenvolupament del territori està "hipotecat" per les normatives.

Mostrar formulari de contacte